Gruvearbeiderne filmet pausedansen - fikk sparken

- Selv de som bare så på fikk sparken, sier gruvearbeider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ledelsen så ikke mildt på det da en video av dansende arbeidere i den australske Agnew-gullgruva dukket opp på nettet.

Ifølge Yahoo News fikk rundt 15 arbeidere sparken på grunn av videoen. Arbeiderne skal også ha fått klar beskjed om at de ikke er ønsket i noen av Barmincos prosjekter rundt om i verden.

Grunnen til at arbeiderne fikk sparken var at de spilte inn en dansevideo på arbeidsplassen, og la den ut på nettet.

Arbeiderne danset løs til harlem shake-trenden, som har tatt nettet med storm den siste tida. Mer enn 250 000 harlem shake-videoer er blitt lastet opp bare i februar.

- Litt gøy i pausen Blant videoene som er sett av flest er den der norske soldater rister løs til tonene. Den er sett over 50 millioner ganger, og du kan se den til høyre i denne saken.

Videoen av de australske gruvearbeiderne ble fjernet fra nettet i løpet av kort tid, men dukket opp igjen etter at det ble kjent at arbeiderne har fått sparken.

Ifølge Yahoo News forteller en av arbeiderne at han mener selskapet reagerer for strengt, og at de bare hadde «det litt gøy i pausen».

I oppsigelsesbrevene påpeker imidlertid selskapet at de ser på stuntet som en sikkerhetsrisiko og at det bryter med selskapets verdier.

Delte reaksjoner Arbeideren som har snakka med Yahoo News sier at en håndfull av dem som fikk sparken bare tilfeldigvis er med i videoen, siden de sto og så på.

Gruvenettstedet Mining.com skriver at reaksjonene på saken er delt.

- Noen er enig i at det var morsomt, mens andre sier at mennene fortjente å få sparken siden de brøt reglene, skriver nettsida.

Flere av arbeiderene skal vurdere å ta saken til retten. Du kan selv se videoen øverst i denne saken og vurdere om det er oppsigelsesgrunn.