RIK JORDMOR:  Jordmor Gry Eikremsvik fra Skodje på Sunnmøre hadde større inntekt enn Olav Thon og Stein Erik Hagen i fjor. 109.300.853 kroner kunne hun bokføre som inntekt i 2010. Foto: Fride Haram Klykken.
RIK JORDMOR: Jordmor Gry Eikremsvik fra Skodje på Sunnmøre hadde større inntekt enn Olav Thon og Stein Erik Hagen i fjor. 109.300.853 kroner kunne hun bokføre som inntekt i 2010. Foto: Fride Haram Klykken.Vis mer

Gry (35) er jordmor, men tjente mer enn Olav Thon

Havner på 7. plass i inntektstoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Gry Eikremsvik (35) fra Skodje i Møre og Romsdal er ikke som andre jordmødre, som må nøye seg med en årsinntekt på mellom tre- og fire hundre tusen i året.

Der lå også Gry Eikremsvik fram til i fjor. Da kunne hun med sine 109 300 853 kroner i inntekt klatre opp til en sjuendeplass på lista over de med mest inntekt her i landet.

Blant «smågutter» Til sammenlikning lå inntektene til eiendomskongen Olav Thon på snaue 75 millioner kroner, tobakkarving Johan Henrik Andresen 20 millioner og Stein Erik Hagen 66 millioner. Smågutter i forhold til jordmora Gry.

Årsaken er at hun er enebarn og har en pappa som heter Marius Eikremsvik og startet med fiskeoppdrett allerede i 1973, melder Sunnmørsposten.

Familieselskap Gry Eikremsvik satt med 99,91 prosent av aksjene i selskapet «AS Stettefisk» og faren Marius med resten da selskapet ble solgt til «SalMar ASA» i fjor.

- Det var min far Marius Eikremsvik som sto bak selskapet, og som enebarn var det jeg som arvet alt, sier Gry, som til daglig jobber som jordmor ved Ålesund sjukehus, noe hun også har tenkt å fortsette med.

- Hva vi gjør med pengene etter salget er ikke bestemt ennå, sier den rike jordmora som uansett fortsetter å hilse nye verdensborgere velkommen ved fødeavdelingen til sjukehuset i Ålesund, sier hun til lokalavisa.

Tungt å selge Familieselskapet gikk godt, og med solide overskudd. Derfor var det en tung avgjørelse for Gry og faren å selge det som var ett av de siste små selskapene innen oppdrett av laks og ørret her i landet.

Ifølge faren Marius var det blitt alt for vanskelig å være liten i en næring som er omgitt av tungt byråkrati og drift.

«SMÅGUTT»: Med en inntekt på skarve 75 millioner kroner er eiendomskonge Olav Thon en smågutt i forhold til Gry Eikremsvik.
Foto: Nina Hansen , Dagbladet
«SMÅGUTT»: Med en inntekt på skarve 75 millioner kroner er eiendomskonge Olav Thon en smågutt i forhold til Gry Eikremsvik. Foto: Nina Hansen , Dagbladet Vis mer