Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SIKTET FOR HUNDEANGREP

Gry (42) og valpen Keegan skal ha blitt brutalt angrepet av åtte hunder. Nå er hundefører siktet

Politiet tror de har sniffet seg fram til rett mann etter påstått hundeangrep.

BITTSKADER: Gry Jørgensen ble bitt i ansiktet og på hendene da hun møtte hundespannet på skitur. Foto: Privat
BITTSKADER: Gry Jørgensen ble bitt i ansiktet og på hendene da hun møtte hundespannet på skitur. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i slutten av april at Bodø-kvinnen Gry Jørgensen (42) og familiehunden Keegan (11 måneder) skal ha blitt angrepet av et hundespann på åtte hunder.

Både Jørgensen og hunden ble skadd i det angivelige angrepet, som skal ha funnet sted under en skitur i Valnesfjord i Fauske kommune i Nordland.

- Dette har vært en stor fysisk og psykisk påkjenning for oss, sa Jørgensen til Dagbladet den gang.

Nekter skyld

Politiet sto lenge uten spor etter den dramatiske hendelsen. Nå er imidlertid en mann fra Nordland siktet i saken, skriver Avisa Nordland (AN).

Regionlensmann Robin Johnsen i Nordland politidistrikt forteller at mannen møtte til et avtalt avhør i forrige uke.

- Han har sagt at han var på stedet og at hundene kom løs, men erkjenner ikke straffskyld, sier Johnsen til Dagbladet.

Vedkommende har ikke fått oppnevnt noen advokat i forbindelse med saken, og politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvorfor siktede nekter straffskyld.

De oppgir at han er siktet for brudd på hundeloven.

- Saken sendes fra oss, så får påtalemyndighetene vurdere de straffbare forholdene, sier Robin Johnsen om sakens videre gang.

- Ventet i spenning

Nyheten om at politiet har siktet en mann etter hendelsen blir godt mottatt i Jørgensen-hjemmet.

- Vi har ventet i spenning. Vi er fornøyd med at politiet har holdt etterforskningen gående, og at de nå har tatt ut siktelse. Vi er selvsagt også spent på utfallet av dette, sier Håvar Jørgensen - ektemannen til Gry - som har uttalt seg på vegne av familien overfor Dagbladet.

STOR PÅKJENNING: Gordonsetteren Keegan ble alvorlig skadd i angrepet i april. Familien beskrev opplevelsen som en stor påkjenning. Foto: Privat
STOR PÅKJENNING: Gordonsetteren Keegan ble alvorlig skadd i angrepet i april. Familien beskrev opplevelsen som en stor påkjenning. Foto: Privat Vis mer

Kona Gry Jørgensen kjørte selv til legevakta i Bodø. Der fikk hun renset sårene og fikk stivkrampesprøyte. Verre var det for hunden Keegan, som ble funnet først etter flere timer.

Veterinæren kunne fortelle at Keegan, som hadde synlige bittskader etter det ublide møtet med det nordnorske hundespannet, hadde fått indre skader og ville ha behov for tett oppfølging.

Nå kan matfar fortelle at Keegan har kommet seg greit gjennom perioden etter den dramatiske hendelsen.

- Det ser ut som om han har klart seg bra, men man kan aldri være sikker på hvordan det vil prege ham. Det vil tiden vise, sier Håvar Jørgensen.

- Sjanseløs

Han fortalte hele den dramatiske historien til Dagbladet i mai.

- Da hun var kommet et stykke i skiløypa, fikk hun øye på et hundespann som kom mot dem i full fart. Hundeføreren var ikke å se, sa ektemannen Håvar Jørgensen til Dagbladet den gang.

De åtte husky-liknende hundene som var bundet sammen til hverandre, skal deretter ha gått til angrep på gordonsetteren Keegan.

- Den livredde hunden vår var sjanseløs mot de åtte aggressive hundene. Siden han var bundet fast rundt livet til Gry, kunne han ikke komme seg unna. Gry forsøkte derfor å dra hunden vår vekk, men da gikk hundene til angrep på henne også. Hun ble bitt i ansiktet og på hendene, og blodet rant, hevdet ektemannen.

Han fortalte at Gry til slutt lyktes med å få hunden deres løs fra båndet, slik at den skadde hunden klarte å løpe vekk. Hundespannet, som var bundet sammen, klarte aldri å ta igjen Keegan.

En annen skiløper skal ha kommet til og ringt etter hjelp og kontaktet politiet. Mens de ventet på hjelpen som var på vei til stedet, skal føreren av hundespannet ha dukket opp.

Mannen som nå er siktet i forbindelse med saken har ikke fått oppnevnt noen advokat. Politiet ønsker heller ikke å gå nærmere inn på siktedes forklaring i saken.

Hele Norges coronakart