Gry ble kvalt

SKIEN (Dagbladet): I den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt kommer det fram at Gry Hosein er funnet med blodutredelser på halsen. Rapporten konkluderer med at Gry er blitt kvalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarer: Obduksjon viser ikke dødsårsak

Dette får Dagbladet opplyst fra informert hold i politiet. Etterforskningsledelsen mener dermed å ha en sikrere sak mot Gamal Hosein. Det skal ikke være funnet vann i Grys lunger eller magesekk - som tilsier at hun ikke døde av drukning.

Styrket sak

Etter det Dagbladet erfarer mener politiet nå at saken mot Gamal Hosein er styrket på et avgjørende punkt. De mener å kjenne til drapsårsaken, som stemmer med politiets opprinnelige teori om at Gry ble kvalt. Den antatte drapsmetoden forklarer grunnen til at det er funnet få tekniske spor på det antatte åstedet, videogrillen på Falkum.

Politiadvokat Jon H. Borgen vil imidlertid ikke kommentere innholdet i rapporten. Etterforskningsledelsen la i går fullt lokk på informasjonen om detaljene fra obduksjonen. Alle spørsmål fra pressen om rapportens innhold ble avvist i går kveld.

Nervekrig

Det er en brutal nervekrig i ordets rette forstand som nå utspiller seg etter at Gamal Hosein i går på ny ble varetektsfengslet for fire nye uker, med brev- og besøkskontroll. Han har nå tilgang på aviser og fjernsyn, og kan holde seg orientert om sakens utvikling.

Motvillig vedgår politiadvokat Jon H. Borgen at Gamals tilgang til media er en medvirkende årsak til hans tilbakeholdenhet i spørsmålet om hva som står i den foreløpige obduksjonsrapporten.

På spørsmål fra Dagbladet om politiet fremdeles utelukker at Gry kan ha omkommet uten at hun er blitt drept, svarer politiadvokat Borgen:

- Vi vil ikke svare på noe om dette av hensyn til etterforskningen. Dessuten venter vi på flere svar. Vi har skjellig grunn til å tro at hun ble drept.

Borgen ville heller ikke svare åpent på om mistanken mot Gamal er styrket eller svekket etter at den foreløpige obduksjonsrapporten kom litt før klokka 16 i går. Den ble aldri forelagt forhørsretten.

Det eneste Borgen bekreftet på pressemøtet var at politiet faktisk hadde fått flere svar enn bare å fastslå at liket er identisk med Gry, et faktum som ble klart i går.

Etterforskningsledelsen skal nå ha bestemt seg for ikke å avhøre Gamal Hosein med det aller første. Man spiller her på at Gamal skal få leve i den usikkerhet ikke å få vite hva politiet sitter på av opplysninger.

Nekter hardnakket

Gamal nekter fremdeles all skyld, noe han har gjort konsekvent gjennom 20 avhør. Politiets taktikk er å få fram en tilståelse fra Gamal.

Politiet etterlyste i går også en grønn presenning som er funnet ved en påle noen hundre meter overfor funnstedet i Porsgrunnselva. Alle som har opplysninger om denne grønne presenningen bes melde fra til skienspolitiet.

Kjennelsen om varetektsfengsling for nye fire uker ble påkjært av Gamal Hoseins advokat, Jan Erik Granmo.