Gry gjemte barnas pass

SKIEN (Dagbladet): Gry Hosein (28) skal ha gjemt passene til barna på en finurlig måte, mest sannsynlig for at den nå drapssiktede ektemannen ikke skulle finne dem. Dette kan tyde på at hun hadde planlagt å reise ut av landet sammen med barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet skal ha gjort store øyne da passene ble funnet under en ransaking, angivelig teipet fast under en skuff i familiens bolig. Etter det Dagbladet forstår tolker etterforskere dette som et tegn på at Gry var redd for at ektemannen skulle beslaglegge passene til barna. Passene skal ha vært så godt gjemt at politiet så vidt fant dem.

Sjalusisporet

Politiet mener at Gamal Hosein tok livet av kona i sjalusiaffekt etter at Gry angivelig ytret ønske om å skille seg. Gry skal også via en venninne ha fått tilbud om økonomisk hjelp til å muliggjøre oppbruddet fra ektemannen. At hun skal ha gjemt passene, kan tyde på at hun ville sikre seg en fluktmulighet.

På spørsmål om kommentar til passopplysningene Dagbladet sitter på, svarer politiadvokat Jon H. Borgen i Skien avvisende:

- Dette er nytt for meg, sier han.

Ifølge Borgen har ikke politiet de siste dagene fått noen ytterligere opplysninger eller svar fra obduksjonen av den drepte tobarnsmoren fra Rettsmedisinsk institutt. Borgen hevder også at noen nye tekniske spor ikke har kommet politiet i hende de siste dagene.

Andre kilder bekrefter imidlertid riktigheten av passopplysningene.

Intern gransking

Gamal Hosein hevder hardnakket sin uskyld, slik han konsekvent har gjort det fra han ble drapssiktet 22. januar i år, ei uke etter at Gry forsvant.

Politimester Arve Schelver i Skien vurderer nå å koble inn Sefo, politiets særskilte etterforskningsorgan, for å få stoppet de påståtte lekkasjene fra Skien politikammer i Gry-saken. Sefo-kravet har kommet opp etter gjentatte avsløringer av nye funn og spor i Dagbladet de siste dager og uker.

På spørsmål om Sefo nå faktisk er koblet inn i jakten på den påståtte muldvarpen på kammeret, henviser Jon H. Borgen til politimester Arve Schelver. Han har nå startet en intern gransking for å finne kildene til de påståtte lekkasjene.

- Forhåndsdømt

Gamal Hoseins forsvarer, Jan Erik Granmo, mener de påståtte lekkasjene bidrar til å forhåndsdømme hans klient.

Statsadvokat Kjetil Omholt svarer slik på spørsmålet om Sefo-forespørselen nå ligger på hans bord:

- Det vil jeg ikke kommentere. De viktigste opplysninger Dagbladet har brakt i saken de siste ukene, og som nå avstedkommer interne undersøkelser og mulig Sefo-etterforskning, kan sammenfattes slik:

  • Dagbladet kjenner til at det nå skal være funnet biologiske spor som kan fastslå at videogrillen er drapsstedet.
  • Dessuten er det funnet tekniske spor som langt på vei fastslår stedet der Gry må ha blitt dumpet i elva.
  • Det er for lengst på det rene at Gry overveiende sannsynlig ble kvalt, da de foreløpige rettsmedisinske konklusjonene avdekket kvelningsmerker på Grys hals.
  • At politiet dessuten kjente til at Gamal muntlig drøftet muligheten for flukt med sin bror, i påhør av en tolk, førte til massive sikkerhetsforordninger under den delen av minnehøytideligheten etter begravelsen som Gamal fikk delta i.
<B>SPORJAKT: </B> Her i Nedre Elvegate 30 i Skien bodde Gry og Gamal Hosein med sine to barn. Bildet er tatt i slutten av januar, da politiets teknikere finkjemmet huset på jakt etter spor i det som da fortsatt var en forsvinningssak.