Gry kan ha hatt to pass

SKIEN (Dagbladet.no): Politiet har Gry Hoseins norske pass, men den savnede kvinnen kan ha hatt to pass - et norsk og et israelsk. På den måten kan hun ha kommet seg ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den savnede tobarnsmoren har vært sporløst forsvunnet siden ettermiddagen lørdag 13. januar. Ingen har sett eller hørt noe fra henne siden ektemannen sa farvel til henne i videobutikken de to driver sammen ved 16-tida den dagen.

Politiet forklarte i går at de har Grys pass. Nå viser det seg at hun kan ha hatt to stykker. Ettersom hennes mann både har norsk og israelsk statsborgerskap, kan Gry Hosein også få et israelsk pass. Det bekrefter den israelske ambassaden overfor avisa Varden. Utenlandske personer som er gift med israelske statsborgere, og som bor i Israel, kan søke om pass. Det er kun hvis særlige grunner taler mot det at man blir nektet et israelsk pass, opplyser ambassaden.

Det er likevel ikke kjent om Gry Hosein hadde et slikt pass. Politiet i Skien har foreløpig ikke foretatt konkrete etterforskningsskritt mot hennes nettverk i Israel. Gry har flere venner i Israel, både norske, palestinske og israelske.

- Dersom det blir nødvendig vil vi gjøre det. Det kan også bli aktuelt å sende etterforskere til Israel, sier politiadvokat Jon Borgen til Dagbladet.no.

Politiet har allerede sikret seg passasjerlister til flyselskaper som fløy fra Norge til Israel i helga og begynnelsen av uka. Foreløpig har ikke gjennomgangen av disse listene avdekket at Gry har reist på noen av disse avgangene.