Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gry og valpen Keegan ble brutalt angrepet av åtte hunder. Hundeføreren stakk av

- Den livredde hunden vår var sjanseløs mot de åtte aggressive hundene. 

BITTSKADER: Gry Jørgensen ble bitt i ansiktet og på hendene under hundeangrepet. Foto: Privat
BITTSKADER: Gry Jørgensen ble bitt i ansiktet og på hendene under hundeangrepet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet): Mandag formiddag ble Gry Jørgensen (42) og familiehunden Keegan (11 måneder) angrepet av et hundespann på åtte hunder da de var på skitur.

Hendelsen fant sted i Fridalen i Valnesfjord, som ligger i Fauske kommune i Nordland.

Både Jørgensen og hunden fikk alvorlige bittskader i angrepet.

Det var Avisa Nordland og Saltenposten som omtalte saken først.

Bitt i ansiktet

Dagbladet har vært i kontakt med Gry Jørgensen og ektemannen Håvar Jørgensen, som forteller om den skremmende hendelsen.

- Gry hadde turnusfri, og tok med seg den elleve måneder gamle gordonsetteren vår på skitur. Da hun var kommet et stykke i skiløypa, fikk hun øye på et hundespann som kom mot dem i full fart. Hundeføreren var ikke å se, forteller ektemannen, som uttaler seg på vegne av Gry.

De åtte husky-lignende hundene som var bundet sammen til hverandre, gikk deretter til angrep på gordonsetteren.

- Den livredde hunden vår var sjanseløs mot de åtte aggressive hundene. Siden han var bundet fast rundt livet til Gry, kunne han ikke komme seg unna. Gry forsøkte derfor å dra hunden vår vekk, men da gikk hundene til angrep på henne også. Hun ble bitt i ansiktet og på hendene, og blodet rant, forteller ektemannen.

Til slutt klarte Gry å få hunden deres løs fra båndet, og den skadde hunden klarte å løpe vekk.

- Heldigvis klarte ikke de åtte hundene å ta ham igjen, siden de var bundet sammen og ikke kunne løpe like fort. Etterpå kom de tilbake til Gry, og oppførte seg som villdyr mens de luktet på blodet i snøen.

Hundeføreren stakk av

Gry ropte etter hjelp, og kort tid etterpå kom det en annen skiløper til som ringte etter hjelp og kontaktet politiet.

- Mens de ventet på hjelp, kom føreren av hundespannet til stedet. Gry fortalte om hendelsen og spurte om personalia, men det nektet han å oppgi. Deretter dro han uten å beklage eller å tilby assistanse, sier Håvar Jørgensen oppgitt.

Selv var han på jobb i Bodø da han fikk telefon om hendelsen.

- Jeg kastet meg i bilen og dro dit så raskt jeg kunne. Samtidig som Gry ble hentet med scooter og fikk medisinsk behandling fra Valnesfjord helsesportsenter, dro jeg ut for å lete etter hunden vår. Jeg fryktet det verste.

Stor påkjenning: Gordonsetteren Keegan ble alvorlig skadd i angrepet, og overvåkes nå nøye av veterinæren. Foto: Privat
Stor påkjenning: Gordonsetteren Keegan ble alvorlig skadd i angrepet, og overvåkes nå nøye av veterinæren. Foto: Privat Vis mer

Hunden alvorlig skadd

Det tok flere timer før hunden ble funnet.

- Heldigvis var han i live, men han hadde synlige bittskader og hadde fått massiv juling. Hos veterinæren fikk vi vite at han har fått indre skader, og han følges nå tett opp. Nå må vi bare krysse fingrene og håpe at han blir helt frisk igjen, sier Håvar Jørgensen.

Preget av hendelsen

Gry Jørgensen kjørte selv til legevakta i Bodø, hvor hun fikk renset sårene og fikk stivkrampesprøyte.

- Hun har vært heldig som ikke fikk større skader, men hun er selvsagt veldig preget av hendelsen. Dette har vært er stor fysisk og psykisk påkjenning for oss. Det aller verste med denne saken er at hundeføreren som hadde ansvar for de åtte hundene ikke tok ansvar og hjalp til etterpå. Dette kunne endt langt verre, særlig hvis det var barn som hadde blitt angrepet. Det er rystende, sier ektemannen.

Etterlyser hundeføreren

Politiet i Salten har opprettet straffesak og etterforsker hendelsen, opplyser regionlensmann Robin Johnsen i indre Salten til Dagbladet.

Tirsdag ettermiddag har politiet fortsatt ikke funnet ut hvem som var i følge med hundespannet.

- Vi ønsker å komme i kontakt med mannen som var i følge med hundespannet, og oppfordrer ham til å melde seg for politiet. Vi ønsker også tips fra publikum i saken, sier Johnsen til Dagbladet.

- Trasig

Avisa Nordland har vært i kontakt med trekkhundmiljøet i Salten, som er rystet over hendelsen.

- Vi vet at uhell kan skje, men denne type oppførsel er forkastelig. Den støttes ikke av noen seriøs hundekjører. Vi er ganske mange som driver seriøst, og farer ordentlig fram. Vi synes denne saken er trasig. Jeg ser kommentarene på Facebook. Folk går med en gang på type hund. Men er det et godt hundehold, så er det gode og sosiale hunder. Men det er store hunder som går i flokk. Derfor er det viktig å gjøre en god jobb helt fra de er valper. Gjør man ikke det kan man få farlige hunder. Og det gjelder alle hunderaser, sier tidligere leder i Salten trekkhundklubb, Christian Wang, til Avisa Nordland.

Krysser fingrene: - Nå må vi bare krysse fingrene og håpe at han blir helt frisk igjen, sier Håvar Jørgensen om familiehunden Keegan. Foto: Privat
Krysser fingrene: - Nå må vi bare krysse fingrene og håpe at han blir helt frisk igjen, sier Håvar Jørgensen om familiehunden Keegan. Foto: Privat Vis mer