Gry ringte for 13 000 til kjæresten

SKIEN (Dagbladet): I løpet av sju uker ringte Gry for hele 13 000 kroner til sin unge venn i Israel. Politiet mener at den hyppige kontakten styrker teorien om at ektemannen Gamal Hosein tok livet av kona si i sjalusi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er opplysninger politiet sitter på etter å ha gransket hennes mobiltelefonbruk. Telefonsamtalene ble gjort med kontantkort fra Grys hemmelige mobiltelefon.

Den drapssiktede ektemannen hevder fortsatt at han ikke visste noe om hennes nære venn i Israel før han ble konfrontert med dette i politiavhør. Politiets teori er at han oppdaget en tekstmelding på telefonen, og at han i raseri kvalte henne i Faresgrillen på Falkum i Skien om ettermiddagen lørdag den 13. januar.

Etterforskerne mener at Gry har hatt et hemmelig liv i Israel, og at hun pleiet kontakten med sin unge venn ved utstrakt telefonbruk etter at hun måtte flytte tilbake til Norge i slutten av november i fjor. En israelsk avis har tidligere meldt at det skal ha vært kontakt mellom de to via telefon 900 ganger på under to måneder.

Etterforskerne mener også at Gry må ha hatt en hemmelig økonomi med telefonutgifter på to tusen kroner i uka. Av politiforklaringer går det fram at ektemannen var svært nøye med familiens utgifter.

Motivet

Forholdet til vennen i Israel og problemer i ekteskapet er bakgrunnen for at flere vitner i politiavhør har forklart at hun ville skilles. Tekniske funn som mobiltelefonbruken er med på å styrke denne teorien, mener politiet.

Gamal og Gry Hosein bodde i flere år i hans hjem i Shafaram. Men i lange perioder var Gamal i Skien der han drev gatekjøkken. En bekjent av paret har tidligere fortalt at Gamal Hosein allerede i fjor sommer sa at det var slutt mellom han og Gry.

Mobil-jakt

Politiet leter nå etter Grys mobiltelefon og dagbok. Obduksjonen viser at Grys lunger og magesekk var tomme for vann og at hun var kvalt før hun ble kastet i elva. Sporene på liket peker ikke mot en bestemt gjerningsmann. Det pågår nå analyser av funn som er gjort ved ei brygge langs Skienselva som politiet mener at Gry kan ha blitt dumpet fra.