Gry skal ha hatt fluktplan

Den savnede Gry Hosein skal ha inngått en hemmelig pakt med en nær venninne av frykt for at noe alvorlig skulle skje henne i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venninnen har brukt formuleringen 'pakt' overfor politiet om en slags redningsaksjon hun skulle bidra til dersom noe alvorlig skulle oppstå med Gry Hosein i Israel, skriver VG i dag.

Pakten skal være en fluktplan: På kort varsel skulle venninnen hente Gry og barna ut av Israel. En viktig grunn til at venninnene inngikk denne pakten, skal være et forhold som Gry hadde til en nær venn i Israel. Vennskapet ble betraktet som risikabelt, og Gry var redd for hva som ville skje hvis ektemannen oppdaget dette forholdet.

Ifølge flere venninner ville Gry ut av ekteskapet med Gamal Hosein, men hun skal ha fryktet konsekvensene ved et brudd. Bekjentskapet med vennen skal ha satt en ekstra spiss på sitasjonen, skriver VG.

  • Hennes nærmeste venninne skal ha advart henne mot kontakt med denne mannen. Vitneprovet fra venninnen er et helt sentralt grunnlag for drapssiktelsen mot Grys ektemann, Gamal Hosein.
  • Politiet mener Grys angivelige ønske om skilsmisse, og ektemannens angivelige sjalusi mot vennen i Israel, er drapsmotivet.

    (Dagbladet.no)

    Gamal sett ved sjøen