Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Gry var som en datter for meg»

HAIFA (Dagbladet): - Jeg elsket Gry! sier Gamal Hoseins mor, Miriam (61), til Dagbladet. I går var hun inne til rettslig avhør i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte vitner er avhørt i forhørsretten i Haifa i Israel. Samtlige har blitt utspurt om sitt kjennskap til Gry og Gamal Hosein.

I går var det blant andre Miriam Hoseins tur. Hun var tydelig preget da hun kom ut fra dommerkontoret, etter å ha besvart spørsmål fra statsadvokat Kjetil Omhold og Gamal Hoseins forsvarsadvokat John Christian Elden.

Krenket

- Jeg elsket Gry! Hun var som en datter for meg, sier hun til Dagbladet noen timer etter at hun hadde avgitt sin forklaring.

- Politiet i Norge har krenket Grys ettermæle. Det er ondsinnet å hevde at min svigerdatter skal ha hatt et intimt, romantisk forhold til mitt barnebarn Arkan. Han er jo bare et barn. Gry var ikke slik, sier kvinnen før hun brister i gråt.

Hun avviser tvert at sønnen kan ha drept svigerdatteren.

- De hadde et godt ekteskap, sier Miriam Hosein.

- Uten bevis

Gamal Hosein sitter fortsatt varetektsfenglset i Skien. Hans advokat, John Christian Elden, mener det ikke har kommet fram nye bevis i Israel.

- Dette er fortsatt en sak uten konkrete bevis. Verken for at det er begått et drap, eller at Gamal Hosein skal ha begått drapet, sa Elden etter at bevisopptakene i Israel ble avsluttet i går.

- Avhørene har bidratt til å nyansere det inntrykket politiet har skapt. Vitnene har fått forklare seg med egne ord, sier John Christian Elden.

Samtidig slår advokaten fast følgende:

- Det er neppe grunnlag for å komme med bastante påstander om et påstått seksuelt forhold mellom Gry Hosein og hennes nevø Arkan Hosein (17). Ei heller om den angivelige dødskamptelefonen, sier Elden.

Den kjente advokaten mener at bevisopptakene i Israel har bekreftet at politiet i Skien har spredt et lite nyansert bilde av den drapssiktede Gamal Hosein.

- Vi uttaler oss ikke om det som skjedde bak lukkede dører. Men jeg kan bekrefte at det ikke har kommet fram noe nytt under disse avhørene, sier statsadvokat Kjetil Omholt.

Uforståelig

Også Gamals eldre bror Mageed Hosein (38) forklarte seg i forhørsretten i Haifa i går.

- Vår familie er knust. Vi elsket Gry. Gamal er ingen drapsmann, sier Mageed Hosein til Dagbladet.

Gamals to år eldre bror blir tydelig opprørt når Dagbladet konfronterer ham med påstandene om et forhold mellom Gry og nevøen Arkan.

- Det er bare oppspinn. Gry var en flott kvinne. Hun ville aldri hatt et forhold til et lite barn. Det er bare tull, sier Mageed Hosein.

Hele Norges coronakart