- Gry virket forelsket

Moren og søsteren til Gry Hosein hadde mistanke om at hun hadde et forhold til nevøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både moren og søsteren ga lagmannsretten skildringer av et ekteskap med betydelig større problemer enn det Gamal Hosein selv har gitt inntrykk av.

Mens tonen mellom ektefellene var kald og bitende, skal Gry Hosein ha oppført seg som en nyforelsket 14-åring i forholdet til ektemannens nevø i Israel. Det var beskrivelsen den fire år yngre søsteren, Nina Ødegården, ga av ekteskapet mellom søsteren og svogeren i Agder lagmannsrett i dag.

Søsteren var hyppig på besøk i Faresgrillen etter at familien ble gjenforent i Skien i november 2000. De siste dagene før Gry forsvant den 13. januar 2001, var hun stadig innom.

Utrivelig stemning

- I gatekjøkkenet kranglet og kjeftet de veldig mye. Det var en utrivelig stemning. Jeg spurte Gamal om de hadde problemer i ekteskapet, men han sa det ikke var noe mer enn i andre ekteskap og at de skulle greie det, sa søsteren på spørsmål fra aktor.

Den beskrivelsen fikk retten høre både fra Grys mor, hennes far og morens samboer som alle hadde tilbrakt mye tid sammen med paret, både på besøk i Israel og i Norge, i løpet av det siste året før drapet skjedde.

Mens Gamal Hosein var i Norge for å bygge opp det nye gatekjøkkenet på Falkum i Skien, ble kona Gry og barna igjen hos svigerfamilien i Israel hvor de trivdes godt. Selv om de var hjemme på tre måneders sommerferie ble det ikke diskutert at de skulle flytte tilbake samme høst.

Flyttet hjem

- I ettertid skjønte ikke jeg hvorfor Gry skulle flytte hjem. Det var aldri snakk om at de skulle flytte hjem. De var her på tre måneders sommerferie og det ble aldri nevnt at de skulle komme hjem, forklarte Liv Østensen, Grys mor, til lagmannsretten.

Også moren til Gry fikk en mistanke om at det hadde utviklet seg til et forhold mellom datteren og den unge nevøen under oppholdet i Israel. I løpet av sommeren hadde han gjentatte ganger ringt til familien i Skien for å få snakke med Gry, men ba innstendig om at ingen skulle fortelle onkelen, Gamal, om at han ringte.

- Jeg spurte Gry om hun hadde et forhold til nevøen. Hun ble litt rar. Jeg sa at hun måtte bryte det med en gang, ellers ville hun få større problemer enn hun kunne ane, fortalte Østensen.

- Upassende forhold

Også søsteren hadde lagt merke til søsterens forhold til nevøen i Israel. Hun fikk som forklaring at han var blitt dårlig behandlet av moren og at han av den grunn tilbrakte mye tid sammen med Gry. Hun lærte ham engelsk og til gjengjeld lærte hun arabisk. Kontakten ble opprettholdt etter at Gry flyttet til Norge, men ved bruk av en mobiltelefon som hun holdt hemmelig etter en krangel med Gamal om telefonregningen.

- Gamal fortalte at familien hans hadde konfrontert ham om at Gry og nevøen hadde «hatt et forhold som var nærmere enn det som var passende».

Gamal hadde sagt det til Gry og hun hadde sagt nei og han hadde valgt å tro på henne om det, fortalte søsteren i retten.

I løpet av saken er det kommet fram at Gry Hosein ringte for over 13 000 kroner i løpet av 45 dager med den hemmelige mobilen. De fleste av de mange samtalene og tekstmeldingene gikk til nevøen i Israel.

De bekreftede opplysningene om den travle kontakten mellom nevøen og kona, gir aktoratet støtte om sjalusi som et mulig drapsmotiv for Gamal Hosein.

(NTB-Peter Talos)