Grynting, skrik og latter: Her er 19-åringen rusa på badesalt

Designerdopet som skremmer USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en serie groteske kriminelle handlinger i USA den siste tida, har politi og presse pekt på designerdopet som går under navnet badesalt som en mulig årsak.

Nå viser riktig nok obduksjonsrapporten til Miami-kannibalen at han bare hadde røyka pot før han gikk til angrep på sitt offer, men i flere andre saker er det påvist bruk av badesaltet.

For eksempel i en sak som skal for retten i Los Angeles, der en 20-åring står tiltalt for å ha gått til angrep på en 77-årig kvinne med en spade etter å ha spist badesalt.

- Deprimerende I videoen i denne saken kan du se hvordan en ung gutt reagerer på stoffet. Han blir filmet i baksetet i en politibil etter å ha blitt plukket opp av lovens håndhevere.

- Det er ganske deprimerende å tenke på at denne gutten var en normal ungdom for kanskje bare en uke siden, sier sheriff Frank McKeithen i Bay County, Florida til ABC News.

19-åringen i videoen over ble aldri siktet, men fraktet til et sykehus der han kunne få tid til å få stoffet ut av systemet.

Politiet i USA vet foreløpig ikke hvor farlig badesaltet kan være. Serien med groteske drap og angrep gir ett bilde.

Men det er ikke lett å være sikker, særlig ikke siden det er så stor forskjell på innholdet i badesaltet. Som med designerdop flest varierer nemlig også badesaltet kraftig i både kvalitet og innhold.

Dopet inneholder minst én amfetamin-liknende ingrediens. Vanligvis er dette MDPV, men det kan også være methylone, pyrovalerone eller mephedrone.

Farligst gjennom nesa Blandingen er blitt populær i Nord-Amerika de siste åra blant annet fordi det har vært mulig å kjøpe det lovlig over nettet, men den siste tida har myndighetene i USA og Canada begynt å stramme inn lovverket.

Ifølge USAs nasjonale narkotikamisbrukinstitutt (NIDA) ser det ut til at de mest ødeleggende effektene oppnås når brukeren får i seg stoffet gjennom nesen eller intravenøst.

- Kjemikaliene oppfører seg som sentralstimulerende dop i hjernen og blir til tider kalt et alternativ til kokain, og utgjør derfor en stor fare for misbruk og avhengighet, skriver NIDA.