Grys ektamann i maratonavhør

Ektemannen til Gry Hosein har sittet over ni timer i politiavhør i ettermiddag og kveld. Også den savnede kvinnens datter (10) er avhørt. Avhørene pågår fortsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er gått ti dager siden Gry Hosein ble meldt savnet. Politiet står ennå uten spor av hva som skjedde med 28-åringen, men er stadig sikrere på at de står overfor en drapssak.

Ekteparet som mener de så Gry på vei fra storkiosken litt etter klokka 16.00 lørdag 13. jaauar, altså like etter at ektemannen sier hun forlot butikken deres, har vært inne til avhør i formiddag.

Politiet setter tilsynelatende ikke stor lit til observasjonen.

Etterforskerne har sikret seg detaljerte utskrifter av den savnedes mobiltelefon, men vet foreløpig ikke når den ble slått av. En Kripos-etterforsker som er ekspert på analyse av mobiltelefoner, kommer ifølge NTB til Skien i dag. Signaler tfra mobiltelefonen til basestasjoner kan også gi svar på hvor telefonen befant seg, da den ble slått av.

Politiet har foreløpig ikke gjennomgått ekteparets arbeidsplass, bolig og bil grundig. Etterforskningsleder Jon Harald Borgen begrunner det med at de da måtte ha siktet Gamal Hosein.

Jus-professor Ståle Eskleand avviser denne begrunnelsen. Han sier til Aftenposten at dersom det foreligger et samtykke, kan politiet undersøke slik de ønsker.

I hele ettermiddag og kveld har politiet avhørt den savnedes nærmeste familie. Blant annet har hennes ti år gamle datter avgitt forklaring. Ektemann Gamal Hosein har vært inne til avhør i over sju timer i dag.