Grys familie glad for dommen

SKIEN/OSLO (Dagbladet.no): Gry Hoseins familie er glad for dagens dom, men Gamal Hosein anket på stedet. - Dere har gjort en stor, stor feil, sa han til dommerne. Retten fant ingen formildende omstendigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en blek, men fattet Gamal Hosein som klokken 12.57 i dag ankom Skien og Porgsgrunn tingrett for domsavsigelse. Han har hele veien hevdet sin uskyld, og hans forsvarer John Chr. Elden har sagt at det ikke finnes bevis mot hans klient.

Skien og Porgrunn tingrett så det annerledes. De fant det bevist at Gamal Hosein kvalte sin kone Gry på vaskerommet i Fares-grillen, og ga ham ti års fengsel, et år mindre enn aktor Kjetil Omholts påstand. Hosein ble også dømt til å betale begge barna en erstatning på 250 000 hver, og ble fradømt arveretten etter Gry.

- Jeg forstår ikke hvordan dere kan ha kommet fram til dette, at dere dømmer meg. Jeg har ikke drept Gry. Dere har gjort en stor, stor feil, sa Hosein, som anket på stedet.

Familien glad

Ingen fra Grys familie var til stede i retten. Moren til Gry, Liv Sofie Østensen, fulgte domsavsigelsen på TV. Barnas bistandaadvokat Jon Evert Christiansen sier til Dagbladet at familien er glad for dommen.

- Familien sier de føler dommen er en lettelse fordi retten har kommet fram til et klart resultat.

Ingen formildende omstendigheter

Tobarnsfaren Gamal Hosein var tiltalt for å ha kvalt og drept Gry inne i parets gatekjøkken og videobutikk i Skien lørdag 13. januar i fjor. Gry Hosein ble funnet død i Porsgrunnselva 6. mars. Retten fant Gamal Hosein skyldig på alle punkter.

Selv om det aldri ble påvist noen klar dødsårsak, fant retten det bevist at Gry var kvalt. De fant det og bevist at dette skjedde i vaskerommet på Fares-grillen, gatekjøkkenet ekteparet drev sammen. Retten avviste forsøkene på å så tvil om likhundenes markeringer, et av de sentrale punktene i påtalemyndighetenes sak.

Retten fant ingen formildende omstendigheter.

- Det legges i skjerpende retning at han har fratatt to barn sin mor. I tillegg at han skjulte liket slik at de pårørende måtte leve i uvisshet. Retten finner det også skjerpende at han deltok i sorgarbeidet sammen med Grys pårørende selv om han visste hva som hadde skjedd med henne, leste rettens administrator Jahn Mydland fra domsslutningen.

Les hele dommen her