Grys mor: - Barna må få bestemme

Gamal Hosein er overbevist om at han forlater retten som en fri mann i dag. Planen er å hente de to barna. Mormoren mener barna selv må bestemme hvor de skal være.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tobarnsfaren Gamal Hosein er tiltalt for å ha kvalt sin kone Gry (28) i parets gatekjøkken lørdag 13. januar i fjor. I morgen faller dommen i Skien og Porsgrunn tingrett. 37-åringen er sikker på at dommen går i hans favør.

- Jeg kan ikke dømmes for noe jeg ikke har gjort, har Gamal Hosein flere ganger sagt.

Fra cella i Skien kretsfengsel har Gamal Hosein for lengst tenkt ut hva han deretter kommer til å gjøre. Planen er å hente de to barna, en gutt og en jente som begge er mindreårige. De har bodd hos Grys mor helt siden Gry ble meldt savnet om morgenen søndag 14. januar 2001.

Men så enkelt blir det kanskje ikke.

Ingen kontakt

- Hva som skjer med barna kommer vi til å ta opp når den tid kommer. Barna må selv få bestemme hva de vil. Det har vi lagt vekt på hele tiden. Det er ikke oss dette dreier seg om, sier moren til Gry Hosein, Liv Sofie Østensen til NTB.

Hun har tidligere sagt at barna selv har valgt å ikke besøke sin far mens han har sittet varetektsfengslet i Skien kretsfengsel.

- Rettslig er det slik at barnas far har foreldreretten, sier barnas bistandsadvokat Jon Evert Christensen til NTB. Han vil ikke si om han kommer til å foreta seg noe i barnesaken dersom Gamal Hosein frifinnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer