Grys mor: - Barna må få bestemme

Gamal Hosein er overbevist om at han forlater retten som en fri mann i dag. Planen er å hente de to barna. Mormoren mener barna selv må bestemme hvor de skal være.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tobarnsfaren Gamal Hosein er tiltalt for å ha kvalt sin kone Gry (28) i parets gatekjøkken lørdag 13. januar i fjor. I morgen faller dommen i Skien og Porsgrunn tingrett. 37-åringen er sikker på at dommen går i hans favør.

- Jeg kan ikke dømmes for noe jeg ikke har gjort, har Gamal Hosein flere ganger sagt.

Fra cella i Skien kretsfengsel har Gamal Hosein for lengst tenkt ut hva han deretter kommer til å gjøre. Planen er å hente de to barna, en gutt og en jente som begge er mindreårige. De har bodd hos Grys mor helt siden Gry ble meldt savnet om morgenen søndag 14. januar 2001.

Men så enkelt blir det kanskje ikke.

Ingen kontakt

- Hva som skjer med barna kommer vi til å ta opp når den tid kommer. Barna må selv få bestemme hva de vil. Det har vi lagt vekt på hele tiden. Det er ikke oss dette dreier seg om, sier moren til Gry Hosein, Liv Sofie Østensen til NTB.

Hun har tidligere sagt at barna selv har valgt å ikke besøke sin far mens han har sittet varetektsfengslet i Skien kretsfengsel.

- Rettslig er det slik at barnas far har foreldreretten, sier barnas bistandsadvokat Jon Evert Christensen til NTB. Han vil ikke si om han kommer til å foreta seg noe i barnesaken dersom Gamal Hosein frifinnes.

- Jeg har selvsagt tenkt gjennom muligheten, men vil ikke uttale meg om noe som ikke er avklart, sier Christensen.

Ikke i retten

Gry Hoseins mor leverte en vitneforklaring i tingretten som ikke levnet svigersønnen mye ære. Hun kastet ikke så mye som et blikk på Gamal Hosein verken før, under eller etter vitneforklaringen.

Når dommen faller, blir det uten at Grys familie er til stede i rettssalen.

- Vi kommer nok til å følge med på TV, men vi har besluttet at vi ikke skal være til stede i retten på grunn av presse og alt oppstyr, sier Østensen til NTB.

Trenger fred

Familien kommer til å reise bort når dommen er falt.

- Vi trenger ro uansett utfallet av dommen. Vi må få slappe av og vi kommer til å reise bort fredag. Vi må prioritere ungene nå. Det har vært hektisk denne perioden, sier Østensen.

Hun understreker at uansett utfall vil enten påtalemyndigheten eller forsvaret anke saken.

- Derfor trenger vi tid til å samle oss etter rettssaken. Dette var bare begynnelsen, mener Østensen og legger til:

- Når dommen er falt, og vi har fått roet oss, skal vi stake ut veien videre. Det er viktig at vi får fred.

- Flinke barn

Dagen før farens dom, holdt barna på med sine daglige sysler.

- De er på skolen og skal på fotballtrening. De kjører sitt løp og lever sine egne liv, sier mormoren til de to barna til NTB.

I retten har Østensen forklart at begge barna har hatt det vanskelig etter at moren ble meldt savnet og funnet død og at de savner moren sin.

- De er flinke, sier hun beundrende om sine barnebarn.

(NTB-Jon Even Andersen og Sofia M. Fossum)

<B>DOMMEN FALLER I MORGEN: Gamal Hosein i rettsalen sammen med sin advokat John Christian Elden. <br>Arkivfoto: Knut Fjeldstad / SCANPIX