Grys mor er sint og sjokkert

Grys mamma, Liv Sofie Østensen, er sint og i sjokk over at Gamal Hosein er på frifot. Hun tror løslatelsen støter rettsfølelsen til vanlige folk og håper at myndighetene nå vil våkne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): - Vi trodde ikke at det var mulig å løslate en drapsdømt. I hele kveld har det ringt og kommet folk på besøk som er sjokkerte over avgjørelsen. Vi skjønner ingenting. Barna har mistet en mor. Hele familien er i sorg. Og når dommen er falt, går gjerningsmannen ut i det fri. Hvor mye skal vi som er pårørende finne oss i! tordner Grys mor.

Overrasket

Gamal Hosein (38) ble også overrasket, men med motsatt fortegn. Han kom som en fange med to politivakter til retten og gikk som en fri mann.

Han fikk ikke sjokk over drapsdommen på ni års fengsel, men over løslatelsen.

I går kveld var han sammen med venner i Oslo.

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ikke tenkt over dette, sa Gamal Hosein til Dagbladet minuttet etter at han var løslatt.

Så fikk han samlet tankene. Politivaktene ble sendt av gårde. Han skjønte han var en fri mann.

- Jeg drar til Oslo der jeg har bodd siden januar, sa Gamal.

Han hadde vært forberedt på å måtte sitte i varetekt i Skien fengsel fram til soning eller gjenopptakelse av saken. Da lagmannsretten satte ham på frifot, mistet han nesten munn og mæle.

- Jeg må komme tilbake til dette, sier Grys mor, Liv Sofie Østensen, til Dagbladet kort tid etter løslatelsen av den tidligere svigersønnen.

Skriver bok

Hun skriver bok om drapet på sin datter og hvordan det snudde livet opp ned for en hel familie.

Det er ingen tvil om at rettferdighetsfølelsen og harmen over at en drapsdømt får gå løs, blir et sentralt tema.

Noen timer etter at sjokket har lagt seg, sier hun:

- Hvor mye skal vi som pårørende finne oss i? Hvor er moralen? Hvem er ofre? Nå håper jeg det blir en skikkelig debatt her i landet, sier 52-åringen som har omsorgen for de to barna som er rammet av en ufattelig tragedie.

Rettsfølelse

De tre juridiske dommerne mener at det ikke vil støte folks rettsfølelse om den drapsdømte 38-åringen får være på frifot fram til Høyesterett endelig har avgjort saken. Det vil trolig først skje etter nyttår.

Lagmannsretten legger vekt på at Hosein har sittet 729 dager i varetekt for konedrapet, men at han har vært løslatt fra fengsel siden januar i år.

Han ble pågrepet med en gang juryen fant ham skyldig i drapet onsdag ettermiddag.

Begrunnelsen fra aktoratet, politiadvokat Jon Borgen, var at det ville vekke anstøt hos den vanlige mann og kvinne om han fikk gå løs. Det avviste i går Agder lagmannsrett og viste til at Gamal Hosein tidligere har vært løslatt selv om han har vært domfelt.

Retten viser til at Høyesterett har vært forsiktig i bruk av varetekt i liknende saker.

GLEDE: Gamal Hosein kom til retten med politivakter, fikk en drapsdom på ni års fengsel og gikk ut som fri mann. Han ble overrasket da han ble satt fri av lagmannsretten.
SJOKK: Grys mor, Liv Sofie Østensen, har ansvaret for barna til Gry og Gamal Hosein og fikk sjokk over løslatelsen i går.