Grys mor lettet

SKIEN (Dagbladet): Midt i sorgen kom funnet av Gry Hosein i går som en lettelse for familien. Det gir Grys mor uttrykk for og ber samtidig om at familien får ro i tida framover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bistandsadvokat Jon Evert Christensen formidler reaksjonene til Grys mor overfor Dagbladet.

Christensen, som er bistandsadvokat for de to barna til Gamal og Gry Hosein, var i kontakt med familien i går kveld.

Han sier til Dagbladet at Grys mor føler det som en lettelse etter funnet som er gjort.

- Familien har lenge innsett at Gry er død. De har levd i usikkerhet om hva som har skjedd. I går fikk hennes mor visshet. Det kom tross alt som en lettelse midt i sorgen, sier advokat Christensen til Dagbladet.

Han formidler også et ønske fra Grys mor om at familien får være i fred.

Tragedie

Tragedien som rammet familien, kan være vanskelig å fatte. Gry forsvant sporløst den 13. januar. Barna på ti og fem år visste bare at mor var borte, ikke noe mer. Den første uka var pappa, Gamal Hosein, sammen med barna og Grys mor.

Han stilte seg helt uforstående til hva som kunne ha skjedd med kona og fortalte at hun hadde gått fra videobutikken deres og til Skien sentrum for å kjøpe bursdagsgave denne lørdag ettermiddagen. Etter ei uke ble han arrestert og siktet for å ha tatt livet av henne. Arrestasjonen kom som et nytt sjokk på familien.

Barna og Grys mor har ikke besøkt Gamal i fengselet. Følelsen av usikkerhet og siktelsen mot ektemann og pappa har vært tunge å bære.

I går skulle Gamal Hosein løslates etter varetekt. Da hadde han varslet at han ville ha omsorgen for barna. For Grys foreldre kom det som et sjokk.

Grys mor var innstilt på å kjempe for fortsatt å få ta hand om sine barnebarn.

- Besteforeldrene er ressurssterke personer, og det har etter forholdene gått bra med barna, sier bistandsadvokat Jon Evert Christensen.

Spenning

I dag blir Gamal Hosein framstilt med begjæring om ny fengsling i fire uker. Mange følger spent med på hvilken avgjørelse retten kommer fram til.

Grys mor, familie og venninner håper inderlig at politiet lykkes i en full oppklaring av drapet på Gry.