Gu Kailai dømt til betinget dødsstraff

Skal ha fått to års prøvetid for å ha drept Neil Heywood.

FÅR LIVSTID: Prøvetida på to år innebærer at så lenge Gu Kailai ikke begår nye lovbrudd i løpet av de neste to åra, blir hun sittende i fengsel resten av livet og ikke dømt til døden. Foto:AP / Scanpix ntb
FÅR LIVSTID: Prøvetida på to år innebærer at så lenge Gu Kailai ikke begår nye lovbrudd i løpet av de neste to åra, blir hun sittende i fengsel resten av livet og ikke dømt til døden. Foto:AP / Scanpix ntb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kinesisk domstol dømte mandag Gu Kailai til dødsstraff med to års prøvetid for å ha drept den britiske forretningsmannen Neil Heywood, opplyser vitner i rettssalen.

Dommen innebærer at Gu trolig må tilbringe resten av livet i fengsel så lenge hun ikke begår nye lovbrudd de neste to årene. Det skjer ved at dødsdommen omgjøres til livstid i fengsel.

Gu tilsto i retten tidligere denne måneden at hun hadde forgiftet Heywood i forbindelse med en krangel om forretningene deres som hun sa hadde ført til at han truet hennes sønn, Bo Guagua.

Skandalen gjorde en effektiv slutt på karrieren til hennes mann Bo Xilai, som var borgermester i millionbyen Chongqing og en het kandidat til å bli nytt medlem av kommunistpartiets toppledelse. Han er ennå ikke formelt avsatt fra politbyrået.

Pressen utestengt Bare utvalgte kinesiske pressefolk hadde adgang til rettsmøtet der dommen ble kunngjort mandag, og det var andre tilstedeværende, deriblant advokaten til Heywood-familien, He Zhengsheng, som opplyste om kjennelsen og dommen.

Zhang Xiaojun, som var ansatt hos Bo-familien, tilsto å ha bistått Gu under drapet og ble dømt til ni års fengsel, ifølge vitnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer