Gu Kilai nekter ikke skyld for mord

Rettergangen mot Gu Kailai for mordet på den britiske forretningsmannen Neil Heywood var over allerede første dag i Hefei i Kina. Hun motsa seg ikke tiltalen.

TILTALT: Advokat Gu Kailai, kona til den falne politiske stjerna Bo Xilai, føres inn i retten i Hefei. Sammen med sin medarbeider Zhang Xiaojun er hun tiltalt for gift-mord mot en britisk forretningsmann. Bildet er tatt fra kinesisk fjernsyn. Foto: AFP PHOTO / CCTV
TILTALT: Advokat Gu Kailai, kona til den falne politiske stjerna Bo Xilai, føres inn i retten i Hefei. Sammen med sin medarbeider Zhang Xiaojun er hun tiltalt for gift-mord mot en britisk forretningsmann. Bildet er tatt fra kinesisk fjernsyn. Foto: AFP PHOTO / CCTV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skandalen har kostet hennes ektemann, Bo Xilai, som var i ferd med å klatre til topps i Kinas Kommunistiske Parti (KKP), et brått og bratt politisk fall.

Gu Kailai tok ikke til motmæle mot tiltalen om å ha forgiftet Heywood i 2011, ifølge domstolen. Tidpunktet for når dommen faller, vil bli kunngjort seinere. Hun var tiltalt sammen med sin medarbeider Zhang Xiaojun. Det er ventet at Gu raskt vil bli funnet skyldig i drapet. Men hennes vilje til å samarbeide med etterforskerne bør tillegges vekt, het det fra aktoratet. De to tiltalte kan bli dømt til døden.

Forgiftet Tang Yigang, en embetsmann fra domstolen, sa Gu var «i god form og mentalt stabil» under hele rettergangen, melder BBC. Ingen utenlandske journalister fikk komme inn i retten, men to britiske diplomater var til stede på grunn av Heywoods britiske statsborgerskap.

Påtalemakta hevdet av Gu tilrettela for Heywood å reise fra Beijing til Chongqing sammen med hennes medarbeider, Zhang.

- Da Heywood var beruset og kastet opp og ønsket å drikke vann tok hun gift, som var forberedt og som hun hadde bedt Zhang Xiaojun å bære med, og helte den inn i munnen på Heywood og drepte ham, sa Tang Yigan, ifølge AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer