Guantanamo-fangenes nye hverdag

Fra fangeleir til golfbanen på Bermuda.

FRA TORTURLEIR TIL GOLFBANE: Her tilbringer eks-Guantanamo-fangene Abilikim Turahun og Abdullah Abdulqadir dagene sine, etter sju år i fangeleiren på Cuba. Foto: AP/Mark Tatem/SCANPIX
FRA TORTURLEIR TIL GOLFBANE: Her tilbringer eks-Guantanamo-fangene Abilikim Turahun og Abdullah Abdulqadir dagene sine, etter sju år i fangeleiren på Cuba. Foto: AP/Mark Tatem/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire Guantanamo-fanger som ble overført til Bermuda i juni, har fått jobben med å ferdigstille golfbanen på øya til høstens store PGA-turnering.

Ansettelsen av de fire kinesiske uighurene har vekket reaksjoner på det britiske øyterritoriet, der arbeidsgivere bare kan ansette utlendinger dersom ingen av lokalbefolkningen ønsker jobben.

Wendall Brown, som er ansvarlig for golfbanen, sier uighurene erstatter en gruppe filippinere, som sluttet på kort varsel.

- Det er spesielle ting som må gjøres. Det må ryddes og gjøres pent på banen. Alle fire er ansatt til å gjøre den jobben på midlertidig basis. To av dem snakker ganske godt engelsk, sier Brown til nyhetsbyrået Reuters.

Uighurene har så langt fått gode skussmål av arbeidsgiveren.

De fire, Khalil Mamut, Abilikim Turahun, Abdullah Abdulqadir og Salahidin Abdulhat, tilbrakte sju år i fangeleiren på Guantanamo Bay, Cuba. De ble sittende lenge etter at amerikanske myndigheter hadde fastslått at de ikke utgjorde noen terrortrussel.

USA kunne imidlertid ikke returnere fangene til Kina av frykt for at de ville bli forfulgt der. Samtidig har det vært stor politisk motstand i USA mot å ta imot Guantanamo-fangene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer