«Guantanamo-svensken» pågrepet i Pakistan med svensk kvinne og barn

- En ting er sikkert, dette er terrorister, sier politisjef i Pakistan.

PÅGREPET IGJEN: Mehdi Ghezali holdt en pressekonferanse etter at han ble løslatt i 2004. Nå er han pågrepet igjen. Foto: Roger Vikstrøm/Expressen
PÅGREPET IGJEN: Mehdi Ghezali holdt en pressekonferanse etter at han ble løslatt i 2004. Nå er han pågrepet igjen. Foto: Roger Vikstrøm/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Mehdi Ghezali (30) er født i Stockholm, bosatt i Örebro og tidligere omtalt som «Cuba-svensken», «Guantanamo-svensken» og «Den svenske talibanen».

I 2001 ble han arrestert i Pakistan, mistenkt for terrorisme, beskyldt for å være al-Qaida-kriger og sendt til Guantanamo-fangeleiren på Cuba.I 2004 ble han løslatt, uten at han noen gang var gjennom noen form for rettssak.Nå bekrefter en rekke svenske medier at Ghezali, og en svensk kvinne og et svensk barn, ble pågrepet i Pakistan 28. august i år, sammen med sju tyrkere, en russer og en iraner. Også nyhetsbyrået AP bekrefter pågripelsen.

Svensk UD bekrefter overfor Dagens Nyheter at deres ambassade i Islamabad har fått opplysninger om at tre svensker er pågrepne. Tatt på vei mot grenseområdeDe tolv personene ble pågrepet i byen Dera Ghazi Khan. De skal ha kommet seg ulovlig inn i Pakistan fra Iran, og de var ifølge pakistanske myndigheter på vei til grenseområdene mot Afghanistan. Gruppa skal ha passert flere sikkerhetssperringer før de til slutt ble stoppet. Ifølge Dagens Nyheter skal politiet ha beslaglagt CD-er, store summer utenlandsk valuta og bøker som indikerer terrorvirksomhet. En av de pågrepne skal ha hatt en bærbar-PC og 10 000 dollar, ifølge AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer