Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Guatemalas ekspresident pågrepet

Guatemalas ekspresident Alvaro Colom og ni ministre i hans tidligere regjering er pågrepet og siktet for korrupsjon, ifølge påtalemyndigheten i landet.

KORRUPSJON: Guatemalas tidligere president Alvaro Colom er pågrepet, siktet for korrupsjon. Foto: Aleksandr Zemlianitsjenko / AP / NTB scanpix
KORRUPSJON: Guatemalas tidligere president Alvaro Colom er pågrepet, siktet for korrupsjon. Foto: Aleksandr Zemlianitsjenko / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colom ble pågrepet i sitt eget hjem i hovedstaden Guatemala by tirsdag, opplyser lederen for landets Økokrim, Juan Francisco Samdoval.

Blant eksministrene som er pågrepet, er Juan Alberto Fuentes Knight, som nå er styreleder i den britiske hjelpeorganisasjonen Oxfam International. Han var finansminister i Cloms regjering.

Alle ti anklages for bedrageri og underslag i forbindelse med innkjøp av hundrevis av busser som skulle settes i trafikk i hovedstaden i 2009. Fire selskaper fikk 25 år lange kontrakter på å drive transporttjenestene.

Colom var president fra 2008 til 2012. Han ble avløst av Oscar Perez, som er varetektsfengslet i påvente av å bli stilt for retten. Også han er siktet for korrupsjon, men i forbindelse med en annen sak.

Pågripelsen av Fuentes Knight er et nytt hardt slag mot Oxfam, som de siste dagene har vært i hardt vær på grunn av avsløringer om at ansatte har kjøpt sex av unge prostituerte i Haiti og flere andre utviklingsland.

Oxfams administrerende direktør Winnie Byanyima understreker at styrelederen har vært helt åpen om at han er blant flere tjenestemenn som er under etterforskning i forbindelse med en budsjettoverføring mens han selv var finansminister.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!