Guatemalas president siktet for korrupsjon

Otto Pérez Molina.

I TRØBBEL: Politiet i Guatemala siktet president Otto Pérez Molina for korrupsjon. Foto: REUTERS/Guatemala Presidency/Handout via Reuters
I TRØBBEL: Politiet i Guatemala siktet president Otto Pérez Molina for korrupsjon. Foto: REUTERS/Guatemala Presidency/Handout via Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Guatemala arresterte fredag tidligere visepresident Roxana Baldetti og siktet president Otto Pérez Molina for korrupsjon.

Bare to uker før ny president skal velges, anklager landets påtalemyndighet Pérez for å være en av hovedmennene i en korrupsjonsskandale som i flere måneder har rystet landet.

En FN-tilknyttet granskningskommisjon opplyser at de har avdekket betydelige mengder bevis på at Pérez og Baldetti var involvert i et massivt og velorganisert opplegg for å redusere importørers tollavgifter i bytte mot millionbestikkelser.

Skandalen skapte furore da den først lekket ut i offentligheten i april. En lang rekke høytstående tjenestemenn har måttet gå av, og Baldetti selv ble tvunget til å trekke seg fra sin stilling som landets visepresident i mai.

Pérez, som er en 64 år gammel konservativ tidligere general, har hittil nektet å gå av og sier han vil fullføre sin presidentperiode til tross for skandalen. For få uker siden unnslapp han så vidt å bli fratatt immuniteten sin.

Mye bevis - Vi har beklageligvis påvist at republikkens president og fru Baldetti har vært engasjert på hvert eneste nivå av organisasjonen bak korrupsjonen, sier Ivan Velásquez i granskingskommisjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.