- Gud ba meg angripe Irak

– Gud ba meg gå til krig i Afghanistan og Irak. Det skal USAs president George W. Bush ha sagt til den palestinske statsministeren Mahmoud Abbas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den palestinske informasjonsministeren Nabil Shaath som sier dette i et intervju med BBC. Han var nemlig til stede under møtet med mellom Bush og Abbas i juni 2003.

– President Bush sa til oss alle: «Jeg blir drevet av et kall fra Gud. Gud ville si, \'George gå og bekjemp terroristene i Afghanistan\'. Så gjorde jeg det. Så ville han si \'George, gjør slutt på tyranniet i Irak\'. Og det gjorde jeg. Nå føler jeg igjen at Guds ord kommer til meg, \'Gi palestinerne deres stat og gi israelerne sikkerheten og Midtøsten fred\'. Og ved Gud, det skal jeg gjøre», forteller Shaath.

Irak-framstøt

Dette blir bekreftet av Mahmoud Abbas.

– Bush sa: «Jeg har en moralsk og religiøs forpliktelse. Så jeg skal sikre dere en palestinsk stat.»

BBC-programmet blir vist samme dag som president Bush gjorde nok et forsøk på å dempe motstanden mot Irak-krigen.

– Radikale islamister forsøker å legge hele nasjoner i slaveri og skremme verden, sa Bush, og uttalte at det er hovedgrunnen til at USA ikke kan trekke seg ut av Irak.

Bush mener USA må stå i front for å bekjempe islamistenes «krig mot det siviliserte samfunn».

– Islamsk imperium

– De tror at ved å kontrollere et land så vil de få de muslimske massene bak seg, slik at de kan kaste alle moderate regjeringer i området og etablere et radikalt islamsk imperium helt fra Spania til Indonesia, sa Bush.

Den siste krigen har Bush trappet opp sitt forsvar av Irak-krigen, og sammenlikner nå militante muslimer med kommunister.

– Mot en slik fiende er det bare et effektivt forsvar. Vi vil aldri bakke ut, aldri gi opp og aldri godta noe annet enn en fullstendig seier, sier Bush.

Stadig færre amerikanere støtter krigen i Irak, en krig som hittil har krevd 1.940 amerikanske soldaters liv.

(ANB)

«PÅ OPPDRAG FRA GUD»:</B> - Jeg blir drevet av et kall fra Gud, skal George W. Bush ha sagt i et møte med palestinernes president, Mahmoud Abbas (t.v.), i 2003. Her fra et møte i Det hvite hus i mai i år.