- Gud er historiens gud. Ingenting skjer tilfeldig

Per Haakonsen står for alt han sa om Utøya-tragedien, og mener han uttrykte seg så beskjedent han kunne.

FÅR KRITIKK: Forfatter og foredragsholder Per Haakonsen har fått mye kritikk etter sitt foredrag hos Sarpsborg Krf forrige onsdag. Under foredraget skal Haakonsen ha sagt at Utøya-massakren kan sees i lys av det stadig mer betente forhold mellom Israel og Norge. Ifølge Haakonsen var det Krf som ba han snakke om 22. juli. Foto: Tore Meek / Scanpix
FÅR KRITIKK: Forfatter og foredragsholder Per Haakonsen har fått mye kritikk etter sitt foredrag hos Sarpsborg Krf forrige onsdag. Under foredraget skal Haakonsen ha sagt at Utøya-massakren kan sees i lys av det stadig mer betente forhold mellom Israel og Norge. Ifølge Haakonsen var det Krf som ba han snakke om 22. juli. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Onsdag i forrige uke arrangerte Sarpsborg KrF et åpent møte der foredragsholderen Per Haakonsen kom med sjokkerende påstander.

- Utøya-massakren kan sees i lys av det stadig mer betente forhold mellom Israel og Norge og de diplomatiske kontroversene som har vært i den senere tid, sa han ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

- Ingenting skjer tilfeldig Nå sier Haakonsen til Dagbladet at han står for alt han sa under foredraget.  

- Gud er historiens Gud. Ingenting skjer tilfeldig. Derfor må vi være åpne for den tanke at det kan være en sammenheng mellom Utøya og den politikk Norge fører overfor Israel, sier Haakonsen.

Han er magister i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og har ifølge egen nettside jobbet i både Forsvarsdepartementet, Landbruksdepartementet og i kommunal forvaltning. Han har dessuten utgitt tre bøker om Israels historie. Fra talerstolen i bystyresalen i Sarpsborg fortalte han om Guds vrede mot Arbeiderpartiet.

Haakonsen sier til Dagbladet at han i foredraget uttrykte seg så beskjedent han kunne om Utøya-tradegien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer