- Gud har humor, han ler

Kirke ved Göteborg tidlig ute med juleprogrammet.

 JULEHILSEN:  Filadelfiakyrkan på den svenske vestkysten har fått fram årets julebudskap i god tide. Faksimile: Dagens Media.
JULEHILSEN: Filadelfiakyrkan på den svenske vestkysten har fått fram årets julebudskap i god tide. Faksimile: Dagens Media.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Tidenes trykkfeil, kommenterte forlagssjef Tom Teien i kristne Luther Forlag om stablingen av tittelbokstaver på høstens utgave av Misjonssambandets  tradisjonelle julehefte: «Når lystene tennes 2014 — Jenta fra høyfjellet og andre historier.»

En ekstra «t» var nok til å lage et ekstra lystig førsteopplag.

Nå har frikirkelige kolleger i nabolandet tatt ytterligere et skritt og tatt pulsen på julestemningen med TO ekstra t'er.

Sjekk overskriften på denne julehilsenen og invitasjon til julaften ettermiddag i Filadelfiakyrkan i Öckerö:

«God jul i Fittan».

Verken mer eller mindre - bortsett fra at tidspunktet er 14.30.

Det er det svenske fagorganet Dagens Media som presenterer den for øvrig forseggjorte invitasjonen utenfor de invitertes rekker.

- Det var for seint
Filadelfiakyrkans talskvinne Sofia Utbult ble oppmerksom på det hun kaller en blemme da invitasjonen spredte seg på Facebook som ild i tørt grass.

- Vi fjernet den direkte, men da var det for seint. Jeg tror at Gud ler, han har humor, kommenterer Utbult overfor Dagens Media.

Kirken var kjapp med å lage en ny invitasjon:

«God jul i Fillan»

For «Fillan» er det svenske kortnavnet for Filadelfiakyrkan på folkemunne.

Langt flere enn opprinnelig tilsiktet er blitt oppmerksom på julaften-arrangementet  i kirken i skjærgården utenfor Göteborg.

Så får vi allikevel tro at alle får sitte.

Og vente på hva Vangsgutane og Stomperud inviterer til i sine julehefter.