Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gud og manageren står bak

En dyktig manager og Gud har gått i partnerskap for å ftre verden med jentegrupper som har snertne hårfrisyrer og kontroll på stemmebåndene. Alle som én har god kristen oppdragelse og musikalsk ballast fra gospelkoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien viser at kombinasjonen åndelig oppdragelse og pengesterke plateselskaper gir suksess. Navn i dag som Eternal og En Vogue har en lang tradisjon bak seg.

Penger

Den kommersielle karusellen startet med The Supremes på 1960-tallet. The Supremes var også Diana Ross' artistiske fødestue. Jentene tilhørte artiststallen til det legendariske plateselskapet Motown. Her fikk vokalgruppa det den trengte av låter og erfaren karrierekontroll fra sjefen sjøl, Berry Gordy. Alle jentene i The Supremes hadde sin åndelige og kunstneriske oppdragelse fra et av de mange gospelkorene i de svarte bydelene i Detroit.

Det har vært mange tilsvarende kvinnelige vokalgrupper opp gjennom årene. Three Degrees, The Crystals og The Ronettes er noen av navnene.

Gudfryktige

Fellestrekket er en akkurat passe tekkelig image og en flott stemmeprakt. Det er sjokkerende lite rock'n'roll og skandaler knyttet til noen av gruppene. Renheten og gudfryktigheten gjøres derimot stadig til et poeng.

- Hvis vi så mye som antyder at noen av jentene i disse vokalgruppene har noen flekker på moralen, blir leserne rasende, sier Tor Milde, som er redaktør i idolbladet «Topp» og en girlsgroup-entusiast.

- Fansen vil beholde disse som rene og tekkelige idoler.

RENE PÅ HENDENE: Jentene i The Supremes var rene både på hendene og i samvittigheten.