- Gud sletter gjelda

- Gud sletter gjelda deres i 2001. Den amerikanske tv-predikanten Sam Hinn har lovet en menighet i Bergen at de ville bli kvitt både hus- og billån samt kredittkortgjeld i løpet av året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Forlat oss vår skyld som vi og forlater våre skyldnere» heter det i Fadervår. Men der andre kristne ber om syndsforlatelse nekter ikke menigheten Levende Ord i Bergen seg å be om gjeldsslette også.

I nyttårshelgen fikk menigheten besøk av den amerikanske tv-predikanten Sam Hinn - i hjemstaten Florida kjent for sine påstander om at han har jevnlige møter med Gud.

Det er i ett av disse møtene at Hinn skal ha fått beskjed om at menighetens medlemmer skal settes fri fra sine personlige gjeldsbyrder, slik at de kan bli i stand til å gi mer til Guds rike, skriver avisen Vårt Land.

- Hvordan? Jeg vet ikke, men Gud kan! proklamerte forkynneren til Bergensmenigheten. Og de svarte tilbake: «Gud kan!».

Deretter foretok Hinn en håndsopprekning i lokalet for å se hvor mange som hadde gjeld før han ledet hele menigheten i bønn.

- I Jesu navn proklamerer vi at Gud kan få gjelden ut av oss. Få gjelden ut av oss! og sett oss fri, slik at når 2001 er slutt, vil alle kredittkort være betalt, biler betalt og hus kjøpt og betalt for.

Tror Gud gir velstand

Gjeldssletten skal ifølge Hinn ikke skje gjennom guddommelig inngripen i banksystemet, men gjennom at sterk gudstro gir karriere og avansement - og dertil tilhørende lønnsforhøyelser. Og videre - det hviler en gudsdom over dem som ikke greier å betale gjelden sin.

Og medlemmene i Levende Ord er ikke i tvil om at slike økonomiske mirakler faktisk kan inntreffe.

- Vi har opplevd flere sterke ting når det gjelder mennesker som har blitt fri fra sine gjeldsbyrder og fått orden på sin økonomi, sier menighetens pressesjef Ingar Åkerlund til Vårt Land.

Vil ha sin lønn på Jorden

I den såkalte trosbevegelsen er det ikke helt uvanlig å forvente sin lønn før en kommer til himmelen. Predikantene preker om vellykkethet, avansement, suksess og materiell rikdom. - Alt kommet til den som tror - bare du tror sterkt nok, er budskapet.

Trond Bakkevig, prost i Vestre Aker i Oslo, mener dette budskapet er helt i ytterkant av hva en kan kalle en kristen gudsforståelse.

- Det blir som å gjøre Gud til en lykkegud. Å se på det som om det er noe galt med troen hvis lykken uteblir er å ta hverken Gud eller verden på alvor. En slik tro kan ikke annet enn å skuffe mennesker i det lange løp, sier han til Dagbladet.no.

Hører Gud på slike bønner?

- Jeg tror Gud hører alle bønner, men han svarer nok ikke alltid slik vi tenker han burde svare.

Se også:

Levende Ords hjemmeside

LOVER LYKKE: Den amerikanske tv-predikanten Sam Hinn.
TROR STERKT: Levende Ords 2400 medlemmer ledes av pastor Enevald Flåten.