- Gud straffet USA

Rabbiner mener orkanen Katrina var Guds straff for USAs støtte til Gaza-tilbaketrekningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Han støttet utkastelsen av jøder fra Gaza. Dette er hans straff for det han gjorde mot bosetterne i Gaza, sa Ovadia Yosef og siktet til president Bushs støttet til tilbaketrekningen fra Gaza-stripen.

Den kontroversielle rabbineren har vært sjefsrabbiner i Israel og leder i dag den ultraortodokse Shas-bevegelsen, et ortodoks parti på ytterste høyre fløy i Israelsk politikk.

- Vi fikk 15 000 jøder utvist fra Gaza og der ble 150 000 mennesker utvist, sa rabbineren og med adresse til de tusener som måtte evakueres fra storflommen i USA.

Yosef kom de krasse og svært spesielle uttalelsene i sin ukentlige preken som ble sendt på israelsk tv ikveld.

Ledende Knesset-medlemmer har vært raskt ute for å ta avstand fra rabbinerens sterke uttalelser. Og nå ber de ham holde munn.

- Vi er lut lei Ovadias primitive syn på verden, sier Knesset-medlem Ronny Brison.

En annen politiker karakteriserte rabbinerens uttalelser som \'vås\'.

- Jeg vet nok om meteorologi til å kunne si at dette er vås, sier parlamentsmedlem Eliezer Cohen.

STRAFF: Tidligere sjefsrabiner i Israel og leder for det ultraortodokse Shas-bevegelsen, Ovadia Yosef, mener orkanen Katrina er en straff fra gud fordi USA støttet evakueringen av jøder fra bosetningene på Gaza. Foto: Scanpix
STRAFF: Tidligere sjefsrabiner i Israel og leder for det ultraortodokse Shas-bevegelsen, Ovadia Yosef, mener orkanen Katrina er en straff fra gud fordi USA støttet evakueringen av jøder fra bosetningene på Gaza. Foto: Scanpix Vis mer

Men det er ikke første gang den 85-årige rabbineren erter på seg folk. Han har tidligere uttalt seg i sterke ordlag om arabere og muslimer.

Han skal blant annet ha anmodet israelske styrker til \'gledelig\' å tilintetgjøre arabere med raketter.

Men verst gikk da han gikk ut og sa at jødene som ble drept under 2.verdenskrig, døde fordi de var en reinkarnasjon av syndere fra tidligere generasjoner.

Shas-evegelsen har representanter i det israelsket parlamentet, Knesset, og de driver sine egne skoler i Israel.