«Gud ta mitt liv når du er fornøyd med meg»

Bileieren la ut martyrvideoer på Facebook.

SPRENGTE SEG SELV: Mannen hadde seks rørbomber rundt livet - kun en gikk av. Foto: AFP/Scanpix
SPRENGTE SEG SELV: Mannen hadde seks rørbomber rundt livet - kun en gikk av. Foto: AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Det er pressekonferanse i Stockholm klokka 10. Dagbladet er til stede og følger denne direkte.

STOCKHOLM (Dagbladet): Den mistenkte selvmordsbomberen i Stockholm har lagt ut martyr- og terrorvideoer på sin profil på nettsamfunnet Facebook. Dagbladet har i dag gått igjennom profilen, der mye av informasjonen er åpent tilgjengelig.

Profilbildet på Facebook-sida viser to personer - en av dem bærer på al-Qaidas sorte flagg. Mannen skal ha studert i England, men gått på skole i en liten by i Sverige der han også skal ha bodd fram til i går.

På sida på det populære nettsamfunnet er det også lagt ut flere Youtube-videoer, enkelte uskyldige humorvideoer - men også videoer som viser krigsforbrytelser og konfliktsituasjoner fra flere steder i verden.

Ett av klippene viser en martyr som dør foran kamera, mens de nyeste videoene er fra Tsjetsjenia og viser russiske soldaters angivelige overgrep.

Arabisk Mye av teksten på mannens profil er på arabisk.

I slutten av november skal han ha skrevet følgende på Facebook:

«Gud ta mitt liv når du er fornøyd med meg. Gud gi meg ærlighetens ord og handlinger. Gud jeg tilegner deg alle mine handlinger. Gud hold meg unna falskhet».

Ifølge Aftonbladet er avsenderen av trusselbrevet som ble sendt til nyhetsbyrået TT og det svenske sikkerhetspolitiet Säpo en 28 år
gammel mann.

Skrev under Ifølge svenske TT er brevet underskrevet med samme navn som bilen er registrert på. Mannen hadde seks rørbomber rundt livet - kun en gikk av. Ifølge politiet gikk bomben av for tidlig, mens mannen var på vei til en større folkemengde.

Ifølge øyenvitner skal mannen ha ropt noe på arabisk før sprengladningen ble utløst. Selvmordsbomberen var i tillegg til Facebook-aktiviteten også svært aktiv på andre diskusjonssider på nettet.

Mannens far har forklart at selvmordsbomberen var hans eneste sønn, og at familien er i sjokk.

- Han var hjemme på fredag, våknet lørdags morgen og dro av gårde. Han sa ikke hvor han skulle. Hadde jeg visst hvor han var hadde jeg fortalt det. Hele familien er i sjokk og ønsker å finne ut hva som har skjedd, sier mannens far.

PÅ REISE: Bildet viser den mistenkte selvmordsbomberen på reise i Jordan tidligere i år. Foto: Privat
PÅ REISE: Bildet viser den mistenkte selvmordsbomberen på reise i Jordan tidligere i år. Foto: Privat Vis mer