Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gudfar drept på åpen gate

Med rundt 30 skudd drepte to menn gangsterlederens svigerfar, så gikk de rolig til Mercedesen og forlot åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Expressen/Dagbladet): Det var like etter klokka 11.00 i går formiddag at sjokkerte vitner så hvordan svigerfaren til gangsterlederen Milan Sevo ble regelrett likvidert på en parkeringsplass i Skärholmen i sentrale Stockholm.

Milan Sevos svigerfar hadde nettopp gått ut av sin Volvo da to menn steg ut av en gullfarget Mercedes. Like etter avfyrte de to over 30 skudd fra et automatvåpen mot offeret (54), som ble truffet i hodet og brystet. Mannen døde momentant.

Dømt for lovbrudd

Etter likvidasjonen gikk de to mennene rolig tilbake til bilen sin og kjørte fra stedet. En rekke sjokkerte vitner alarmerte politiet. De to gjerningsmennene hadde en sjåfør ventende i bilen. Fem timer etter ble den stjålne fluktbilen funnet, få kilometer unna.

Offeret var tidligere dømt for omfattende lovbrudd og ble av svensk politi ansett som en av forgrunnsfigurene i det kriminelle jugoslaviske miljøet i Sverige, populært kalt «jugge-maffian».

Avdødes svigersønn, Milan Sevo, sitter for tida fengslet. Han er mistenkt for medvirkning til grove narkotikalovbrudd.

I tillegg sitter to av hans nærmeste medarbeidere i varetekt.

Bare en snau halvtime etter mordet i går formiddag, var en rekke slektninger og venner av avdøde kommet til drapsstedet.

Morderpatrulje?

En av dem var det 54-årige offerets sønn, som også er dømt for omfattende kriminalitet. Sønnen skal, overfor Expressens fotograf Ulf Karlsson, ha uttrykt at han trodde det var en innleid morderpatrulje som utførte ugjerningen, og at hendelsen kunne ha forbindelse med mordet på Serbias statsminister Zoran Djinjic.

I går hadde ikke politiet noen spor etter gjerningsmennene. Motivet for mordet er også ukjent for politiet. I intervjuer skal 54-åringen ha fortalt at han hadde kommet på kant med sigarettmafiaen hjemme i Montenegro, og at de var ute etter ham.

OFFERET: 54-åringen ble drept på en parkeringsplass i Skärholmen utenfor Stockholm sentrum.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media