Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Gudfarens» nye musikalstjerne

TRONDHEIM (Dagbladet): Marthe Werring (22) blir vår nye musikalstjerne, spår Egil Monn-Iversen, av mange omtalt som gudfaren i norsk underholdningsbransje. Han mener «West Side Story» bør bli hennes definitive gjennombrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den unge Werring spiller hovedrollen som Maria i forestillingen som skal åpne Trøndelag Teaters nye, flotte teaterkompleks i dag.

Med taktstokken i orkestergrava finner vi mannen som har en finger med i så mye innen norsk musikkteater.

- Jeg er helt overbevist om at Marthe Werring vil nå langt som musikalartist. Hun er ennå ung og har store muligheter i årene som kommer, sier Monn-Iversen til Dagbladet.

- «West Side Story» bør bli Marthes gjennombrudd. Vi som er i bransjen har for lengst lagt merke til henne, men nå kan hun også slå igjennom overfor det store publikum, sier Egil Monn-Iversen.

Forventninger

Interessen for Trøndelag Teaters åpningsforestilling er iallfall enorm: 27000 av totalt 32000 billetter er allerede solgt.

Forventningene er så store både til det nye teaterbygget og til musikalen at selv den mest erfarne skuespiller kunne fått skjelven.

- Er du redd, Marthe?

- Nei, jeg kan ikke tenke på alle forventningene. Da er det lett å miste konsentrasjonen om den jobben jeg skal gjøre. Foreløpig går det bra. Det skal bli artig, dette, smiler Marthe Werring.

Hun er datter av skuespillerparet Helle Ottesen/Sigurd Werring. Sine unge år til tross har hun allerede stått en del på scenen:

Sangstudier

Som skuespiller i teaterstykkene «Lille fugl Fønix» og «Mephisto» på Trøndelag Teater, som vokalist i gruppa Tango Concertino og som skuespiller i filmen om Kristin Lavransdatter.

Ved siden av har hun studert sang ved musikkonservatoriet i Trondheim.

- Jeg har lyst til å fortsette med musikaler, men vil samtidig ikke sette meg selv i bås. Det viktige er å kunne kombinere min interesse for teater og sang, sier Marthe.

- Og med «West Side Story» kommer det store gjennombruddet?

- Jeg vet liksom ikke hva det vil si. Det er ikke slikt som jeg går og tenker på. Jeg vil bare at det skal gå bra. Bank i bordet, ler Marthe Werring.

NY STJERNE: Mektige Egil Monn-Iversen har stor tro på Marthe Werring. I kveld har hun premiere som Maria i "West Side Story" på Trøndelag Teater.