Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Gudmoren av kokain» skutt i hodet

Sto bak minst 40 drap selv. - Overraskende at hun ikke ble drept tidligere, sier eks-politimann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den beryktede colombianske narkosmugleren Griselda Blanco (69), også kjent som «Gudmoren av kokain», «Kokaindronningen» eller «Den sorte enke», ble mandag skutt og drept i byen Medellin.

Blanco, som antas å stå bak minst 40 brutale drap, bli ofte tilkjent «æren» for å ha funnet opp konseptet med likvidasjoner fra motorsykkel. Og det var slik hun selv ble drept, opplyser colombiansk politi ifølge avisa Miami Herald.

69-åringen var på vei ut av en slakterforretning da to personer på motorsykkel kjørte opp til henne. En av dem skjøt henne i hodet med to skudd, før de stakk fra stedet.

Kvinnen var en av de første til å smugle kokain i stor skala fra Colombia til USA på 70- og 80-tallet, ifølge BBC.

Hun etablerte mange av smuglerrutene som det velkjente Medellin-kartellet overtok, da hun selv ble dømt til 20 års fengsel for narkosmugling og tre drap i USAs delstat Florida. Et av disse ofrene var en to år gammel gutt.

- Det overraskende for oss at hun ikke ble drept før, fordi hun hadde mange fiender. Når du dreper og skader så mange personer som det hun gjorde, er det bare et spørsmål om tid før de finner deg, sier tidligere drapsetterforsker Nelson Andreu i Miami-politiet til Miami Herald.

Colombiansk politi sier motivet for drapet foreløpig ikke er kjent.

DREPT: Griselda Blanco (69) var en av pionerene til den omfattende kokainsmuglingen fra Colombia til USA på 70- og 80-tallet, og antas å stå bak minst 40 drap. Nå er hun selv drept. Foto: Florida Department of Corrections
DREPT: Griselda Blanco (69) var en av pionerene til den omfattende kokainsmuglingen fra Colombia til USA på 70- og 80-tallet, og antas å stå bak minst 40 drap. Nå er hun selv drept. Foto: Florida Department of Corrections Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media