Guds hånd

Et slag er tapt, men darwinismens motstandere fortsetter krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«NESTEN ALLE vitenskapsmenn sier seg enige i evolusjonens prinsipp», kunne Charles Darwin fornøyd konstatere i 1872. Sånn er det fortsatt. Men en av historiens viktigste intellektuelle omveltninger har ikke riktig festet seg overalt likevel.

18. januar i år leste ledelsen ved skoler i Dover, en forstad til Philadelphia i USA, opp en kort, men innholdsrik uttalelse før niendeklassingene skulle ha biologitime. Elevene ble gjort oppmerksomme på at utviklingslæren «bare» er en teori og at det finnes alternative måter å se tingene på - særlig én alternativ måte, som heter Intelligent Design. Teorien handler om at folk og fe på jorda er for komplisert satt sammen til at det kan ha skjedd ved utvikling og naturlig utvalg - det må ha vært en skaper, eller en intelligent designer på ferde. Det var første gang amerikanske skoleelever fikk obligatorisk undervisning i dette alternativet - og nå kan det ta en stund før det blir slik igjen, takket være dommer John Jones III. Tirsdagens kjennelse i Kitzmiller v. Dover Area School District er et betydelig nederlag for en stor krets av konservative kristne i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer