'Guds parti' truer med verdensterror

Den libanesiske terrorgruppa Hizbollah truer med å eskportere selvmordsaksjonister til hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hizbollahs leder Sheikh Hassan Nasrallah har trappet opp truslene i to taler den siste uka, skriver avisa Washington Times.

Sist fredag talte Nasrallah til anslagsvis 10 000 skjeggete aktivister som viftet med våpnene under en mønstring i Sør-Libanon.

- Ved Allah, hvis de rører al-Aqsa (moskeen i Jerusalem, red) skal vi svare overalt i verden, sa Nasrallah. Flere hundre aktivister fra den shiamuslimske gruppens selvmordsbrigade tok del i markeringen.

Isolert sett er utsagnet bare en ny trussel til Israel mot å endre forholdene i Gamlebyen, der al-Aqsa-moskeen administreres av palestinske myndigheter, selv om israelerne kontrollerer området.

Men tidligere i forrige uke var Nasrallahs trusler både tydeligere og mer skremmende, melder den konservative Washington-avisas London-kontor.

- Martyraksjoner, inkludert selvmordsbombing, bør eksporteres utenfor Palestina, sa sjeikhen.

- Jeg oppfordrer palestinerne til å bruke selvmordsbombing verden over. Ikke nøl med det.

Begge talene ble kringkastet av Hizbollahs tv-stasjon i Libanon.

Muskler

Hizbollah er blant Midtøstens mest erfarne og effektive militante organisasjoner. Gruppen har mange tusen målbevisste medlemmer og viste sin styrke da den lyktes i å presse Israel til å trekke seg ut av Sør-Libanon for to år siden.

Nasrallah har ikke kommentert forrige ukes terrroraksjon mot israelere i Kenya. En hittil ukjent palestinsk gruppe krevde ansvar for bombeangrepet mot et hotell og det mislykte rakettangrepet mot et charterfly. Pressemeldingen ble sendt fra Beirut.

PARADERER: En gruppe geriljakrigere fra Hizbollah marsjerer i en militærparade for å markere Al-Qudsdagen i den sør-libanesiske byen Nabatiyeh.