Coronavirus

Gudsforlatt i Norges største hyttegrend

- Vi skal sove på hytta, men jeg vil ikke i avisa. I natt ble hytteforbudet opphevet samtidig som Norge gradvis gjenåpnes.

STILLE GRENDER: På tross av nydelig skiføre, en værmelding som oser sol og med en stor andel fortsatt på hjemmekontor og hjemmeskole, frister det nok med hyttetur for de fleste. På Sjusjøen følger de fleste fortsatt rådet om å unngå unødvendige fritidsreiser, selv om de natt til mandag kan sove på hytta. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STILLE GRENDER: På tross av nydelig skiføre, en værmelding som oser sol og med en stor andel fortsatt på hjemmekontor og hjemmeskole, frister det nok med hyttetur for de fleste. På Sjusjøen følger de fleste fortsatt rådet om å unngå unødvendige fritidsreiser, selv om de natt til mandag kan sove på hytta. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SJUSJØEN (Dagbladet): Trikkeskinner, 1,3 meter snø og skinnende sol er det du får på Sjusjøen to mil fra Lillehammer akkurat nå.

Natt til mandag kunne utenbys eiere av fritidseiendommer for første gang på en måned overnatte på hytta.

Det var det tilsynelatende ikke mange som gjorde. Søndag kveld var det bare en håndfull biler parkert utenfor de hundrevis av hyttene og leilighetsbyggene som er omkranset av milevis med langrennsløyper.

Sover på hytta

- Jeg kan vel si såpass at vi skal sove på hytta for første gang siden hytteforbudet ble innført, men jeg vil ikke i avisa, sier én av hytteeierne til Dagbladet søndag kveld.

Han har tatt med seg familien opp søndag, og er midt i middagen etter en lang skitur da Dagbladet banker på døra. Også en annen hytteeier bosatt lenger sør på Østlandet har fått tatt turen til hytta - endelig - etter at den sto ferdig tidligere i vinter.

Han vil heller ikke i avisa. En tredje, Oslo-bosatt mann med Milsluker'n-lue og fullt langrennsantrekk, kommer traskende langs en parkeringsplass.

- Du kan si fra en anonym hytteeier at det er veldig deilig å være tilbake på hytta igjen, og vi er glade for at forbudet nå er opphevet. Vi er nå den eneste bilen i leilighetskomplekset, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer