Gudvangatunnelen åpnes for kolonnekjøring

Gudvangatunnelen åpnes for kolonnekjøring for tyngre kjøretøy om en uke, melder Statens vegvesen. Mandag blir det satt opp en hurtigbåt mellom Gudvangen og Flåm.

UTBRENT: 
Traileren som brant i Gudvangatunnelen mandag ble tirsdag ettermiddag fraktet ut av tunnelen.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
UTBRENT: Traileren som brant i Gudvangatunnelen mandag ble tirsdag ettermiddag fraktet ut av tunnelen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tunnelen på E16 ble stengt mandag 5. august etter brann i et vogntog. Mange personer fikk røykskader i brannen.

Vegvesenet regner med å få etablert kolonnekjøring for busser og tyngre kjøretøy fra fredag 23. august. Planen er å avvikle to kolonner for busser mellom klokken 7 og 21, og åpne for kolonnekjøring også for andre tyngre kjøretøy etter behov om natten.

Regionveisjef Helge Eidsnes i Statens vegvesen vest sier at de holder fast på at tunnelen ikke kan åpne for vanlig trafikk før i slutten av uke 36, det vil si rundt 6. september.

Traileren sto i full fyr inne i den 11,4 kilometer lange Gudvangatunnelen på E16 i Sogn og Fjordane, og flere personer ble sperret inne i tunnelen på gfunn av kraftig røykutvikling.

Den polske trailersjåføren som kjørte vogntoget som begynte å brenne i Gudvangatunnelen mandag er siktet for å ha kjørt en kjøretøy han «visste ikke var i forsvarlig stand».

Gudvangatunnelen er Norges nest lengste tunnel, og forbinder Gudvangen med Undredalen. Tunnelen ble åpnet den 17. desember 1991, ifølge Wikipedia, og var lengst i landet fram til Lærdalstunnelen ble åpnet i 2000.

Både Gudvangatunnelen og Flenjatunnelen er nå stengt for trafikk, ifølge. Dette har ført til lange køer på stedet.

(NTB)