Gudvangatunnelen stengt i én uke

Etter tunnelbrannen.

STENGT: Gudvangatunnelen stenges nå i én uke etter den dramatiske brannen i Gudvangatunnelen. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
STENGT: Gudvangatunnelen stenges nå i én uke etter den dramatiske brannen i Gudvangatunnelen. Grafikk: Kjell Erik Berg/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statens vegvesen anslår at opprydningsarbeidet i forbindelse med brannen i Gudvangatunnelen vil pågå i minst én uke.

- Vår geolog skal vurdere stabiliteten i fjellet, men har foreløpig varslet at tunnelen må spyles før han kan gjøre en geologisk vurdering siden det er for mye sot, sier avdelingsdirektør Nils Magne Slinde i Statens vegvesen i Sogn og Fjordane til Dagbladet.

I tillegg må de ha på plass elektroteknisk kompetanse for å reparere det elektriske anlegget.

- Tunnelen kommer til å være stengt i én uke, varsler Slinde.

Han forteller at geologen vil gjøre sine undersøkelser så snart som mulig slik at stedet vurderes som trygt for politiet og andre å arbeide på stedet.

Han sier at det nå finnes flere forskjellige omkjøringstraséer, men at de kan få problemer på kapasiteten.

- Nå er det jo sommer og gode muligheter for omkjøring, blant annet over Hardangervidda. I tillegg setter vi opp ekstra ferger og nattferger. Vi blir muligens å få problemer på kapasiteten, som på riksvei 55 som er smal og kronglete. Det kan skape problemer for større vogntog.

Statens vegvesen har satt trafikkdirigenter i sving.