Guffen værhelg i Sør-Norge

Gå naken eller med regntøy.

REGN OG EN DEL VIND: På Sørlandet og etter hvert nordover på Sør-Norge er det ventet nedbør i helga, og på kysten er det meldt kuling flere steder.  Dette bildet er tatt i Haugesund under uvær i 2007. Foto: TOMIN MELING
REGN OG EN DEL VIND: På Sørlandet og etter hvert nordover på Sør-Norge er det ventet nedbør i helga, og på kysten er det meldt kuling flere steder. Dette bildet er tatt i Haugesund under uvær i 2007. Foto: TOMIN MELINGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jan Nes, vakthavende meteorolog hos Storm Weather Centre, har skralt med gode nyheter for deg som bor i Sør-Norge og vil tilbringe helga utendørs.

- Vi får regnvær i store deler av Sør-Norge. Verst vil det være i Øst-Agder og Telemark, hvor vi vil få lokalt mye regn, spår Nes.

- Også på Vestlandet opp til Bergen og på Østlandet, spesielt de nordlige fylkene, vil det bli grått, konstaterer meteorologen.

Regnet på vei nordover
Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Inger-Lise Aasen, forteller at nedbørsfeltet som begynte i sør ved Agder-fylkene, vil bevege seg gradvis nordover i kveld og i morgen.

- Akkurat nå er det høyest nedbørsintensitet i Rogaland og Vest-Agder, sier hun til Dagbladet i 15.30-tida.

- Nedbørsfeltet beveger seg gradvis nordover på østlandet, og i morgen nordover mot Trondheim, sier Aasen.

Sjekk været for Kristiansand, Flekkefjord, Arendal, Risør, Stavanger, Egersund og resten av landet på db.no/vaer.

Bedre i nord
Nordpå lover det noe bedre.

Det vil bli stort sett oppholdsvær i Nordland og Nord-Trøndelag, ifølge Nes, mens Troms og Finnmark vil få mye skyet vær - men for det meste opphold.

- Men størsteparten av det sørlige regnet vil komme i dag, opplyser meteorologen ved Storm Weather Centre - og åpner for hakket bedre vær sørpå i løpet av morgendagen.

Temperaturmessig er det vanlig, norsk sommer det er snakk om.

Noe vind
Sør-Norge får uendrede temperaturer rundt 20-merket, mens Nordland kan snike seg noen grader over - og Troms og Finnmark kanskje ett par under.

- Stort sett vil vi få uendrede temperaturforhold, opplyser Nes.

Skal du ut i båt, vil det være en del vind langs store deler av kysten.

- Det kan bli opp til liten kuling på kysten i sør, men det er ventet å minke til kvelden. På Vestlandet er det varslet sterk kuling ved Stad, sier Aasen ved Meteorologisk Institutt.

Det er også varslet mye vind i Møre og Romsdal og Trøndelag-fylkene. Nordover kan det bli liten kuling langs kysten i Nordland, og frisk bris på kysten i Troms og Finnmark.

Fortsetter på Østlandet
I nordlige strøk på Østlandet vil nedbøren fortsette i begynnelsen av neste uke.

- Det blir en god del nedbør framover, siden det er ustabile luftmasser og lavtrykk. Det er varslet perioder med regnbyger vesentlig i nordlige strøk og fjellstrøkene på Østlandet, opplyser Aasen.