Guidene var ikke lokalkjent

Turfølget som i går ble tatt av et snøskred i Troms besto av to guider og ti turister.

HER GIKK RASET: Raset gikk ned fra Sorbmegaisa-fjellet, i dalen midt på bildet. Det er stor rasfare og svært bratt i området. Foto: Martin Lyngdal / Nordlys
HER GIKK RASET: Raset gikk ned fra Sorbmegaisa-fjellet, i dalen midt på bildet. Det er stor rasfare og svært bratt i området. Foto: Martin Lyngdal / NordlysVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går raste fjellet ut under en franskmann og fem sveitsere i et voldsomt snøras fra Sorbmegaisa i Kåfjord. Fem personer omkom og en mann ligger hardt skadd på universitetsykehuset i Tromsø.

Politiet skriver i en pressemelding at de nå har dannet seg et bilde av hendelsesforløpet før seks personer ble tatt av et snøskred i Kåfjord i går.

- Det var et turfølge bestående av to franske guider og ti sveitsiske skiturister, lørdag og søndag var de på toppturer, før de mandag var på sin tredje topptur da ulykken inntraff, skriver politiet.

Guidene var ikke lokalkjent.

Delt i to Før nedkjøringen delte turfølget seg i to grupper, med en guide og fem skiturister i hver gruppe. De mest erfarne kjørte først for å sjekke terrenget og meldte tilbake at det så bra ut.

Da den andre gruppa satte utfor, og den første gruppa utløste snøskredet og ble tatt av dette.

Det var den andre gruppa som meldte ifra til politiet om skredet, tok en annen rute ned, for å unngå å utløse flere skred, og startet kamerat-redning.

Jobber med varsling Politiet jobber nå med å få varslet pårørende og få utfyllende informasjon gjennom lokalt politi i Sveits og Frankrike.

Det øverste skredet var én kilometer bredt, og ble utløst på rundt 1100 meter. Den siste personen som ble funnet omkommet ble funnet på seks meters dyp.

- Jeg ville aldri kjørt i det området selv, sier Eirik Bræin Gikling i eventbyrået Far Out, som arrangerer turer i området.

I området hvor skredet gikk er det for tiden markant skredfare, faregrad tre på en skala fra én til fem.