NYTTIG: Finn iphone-funksjonen ble nyttig for en telefoneier, og politiet, i dag tidlig. Iphonen på denne skjermdumpen befinner seg i Dagbladets lokaler og er heldigvis ikke stjålet.
NYTTIG: Finn iphone-funksjonen ble nyttig for en telefoneier, og politiet, i dag tidlig. Iphonen på denne skjermdumpen befinner seg i Dagbladets lokaler og er heldigvis ikke stjålet.Vis mer

Guidet politiet fram til iphone-tyven

Politiet pågrep mann med stjålet iphone i lomma etter venn av eieren sporet den opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet kunne på morgenkvisten lørdag servere en liten gladhistorie på Twitter:

«KL. 0520 ble en mann frastjålet sin Iphone i Karl Johans gate. Sporing via "finn iphone" og gjerningsmann pågrepet med rett Iphone i lommen».

Operasjonsleder Tor Jøkling utdyper overfor Dagbladet:

- Vi fikk en telefon fra en venn av en person som hadde blitt frastjålet iphonen sin noe tidligere. Vedkommende hadde nå klart å spore denne og informerte oss om at den var i Kirkegata i Oslo sentrum, sier Jøkling.

- Vi hadde telefonisk kontakt med melder som løpende fortalte hvor personen gikk. Og til slutt fant vi en person som hadde telefonen i lomma. Han ble pågrepet og kjørt i arresten.

- Hvor ofte skjer dette?

- Vi får fra tid til annen telefoner fra folk som har klart å spore opp telefonen. Men problemet for oss er at det ofte er vanskelig å identifisere én person i området hvor telefonen befinner seg. Sporingen kan være for unøyaktig og det kan være for mange folk på stedet, sier Jøkling.

- I dette tilfellet var det sikkert ganske lite folk i området.

Denne iphonesporingshistorien fra USA kan også være verdt å merke seg.