Guidet tur i Saddams palasser

Bagdad (NTB-AFP): Iraks visestatsminister Tariq Aziz ga fredag journalister en omvisning i president Saddam Husseins luksuriøse palasser for å vise at de ikke skjuler forbudte våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi vil gjerne at dere med egne øyne skal se stedene det er fabrikkert så mange mysterier om, sa Aziz.

USAs FN-ambassadør Bill Richardson sier at FNs våpeninspektører ikke vil la seg lure.

- Spill

- Dette er et spill. Hvis irakerne ikke har noe å frykte, hvorfor kan de ikke slippe inn FN-inspektørene, sa Richardson i et intervju med tv-selskapet CNN.

Om lag ti palasser ble åpnet for journalister. Men Aziz gjentok at inspektørene ikke vil få tilgang. - Inspeksjonen vil skade nasjonens selvstendighet, sa Aziz.

Journalistene fikk blant annet se fem palasser på bredden av elven Tigris i Bagdad. Disse bygningene er stengt for sivile.

To av palassene var under bygging, og journalistene måtte bruke buss for å ta seg fram.

Funnet spor

FNs våpeninspektører har funnet materiale som kan være forløperen til et kjemisk våpen, sier lederen for inspektørene, Richard Butler.

- Vi tok en prøve fra en tønne som skulle vært tørr. Men det var den ikke. Den var fuktig, og prøven vi tok viste spor av et stoff som er forløperen til et kjemisk materiale, sa Butler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer