Guinea-Bissaus president og forsvarssjef drept

Trolig tatt av dage av sine egne soldater.

DREPT:  Presidenten på Guinea-Bissau Joao Bernardo Vieira er drept. Her er han fotografert under valget i november. Foto:  AFP PHOTO / GEORGES GOBET
DREPT: Presidenten på Guinea-Bissau Joao Bernardo Vieira er drept. Her er han fotografert under valget i november. Foto: AFP PHOTO / GEORGES GOBET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Presidenten og forsvarssjefen i Guinea-Bissau skal begge være drept i blodige sammenstøt i det vestafrikanske landet. Soldater fra landets hær skal stå bak drapet på president Joao Bernardo Vieira.

Vieira mistet livet i sammenstøt mandag morgen, sa en talsmann for hæren. Sammenstøtene brøt ut etter at forsvarssjef Tagme Na Waie ble drept i et bombeangrep søndag, ifølge opplysninger fra en nær medarbeider av forsvarssjefen.

Hovedstaden Bissau gjenlød mandag av skuddsalver og raketteksplosjoner.

- President Vieira ble drept da han forsøkte å flykte fra huset sitt. Det ble angrepet av soldater med tilknytning til forsvarssjefen, sa den militære talsmannen Zamora Induta.

Ifølge de første meldingene ble fire mennesker såret da væpnede angripere åpnet ild mot forsvarshovedkvarteret med rakettdrevne granater. Senere ble det opplyst at en bombe gikk av i bygningen, som ble delvis rasert i eksplosjonen.

- Stort tap

- Generalen var på kontoret da bomben eksploderte. Han ble alvorlig såret og overlevde ikke skadene. Dette er et stort tap for oss alle, sier oberst Bwam Nhamtchio som er stabssjef for forsvarssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer