EBOLA-ALARM : Ebola-viruset har nå blitt identifisert som årsaken til at 59 mennesker er døde i det vestafrikanske landet Guinea. Dette bildet er fra et utbrudd i Angola i 2005. Foto: AFP / NTB Scanpix
EBOLA-ALARM : Ebola-viruset har nå blitt identifisert som årsaken til at 59 mennesker er døde i det vestafrikanske landet Guinea. Dette bildet er fra et utbrudd i Angola i 2005. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Guinea rammet av ebolaepidemi

59 mennesker har mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Det opplyser helsedepartementet i Guinea.

Guineanske eksperter var ikke i stand til å avgjøre med sikkerhet om det sykdommen skyldtes ebola eller et annet virus, men nå har eksperter i den franske byen Lyon stadfestet at det er ebola det er snakk om.

59 døde Sykdommen fører til blødninger, oppkast og diaré. Den ble først observert for seks uker siden.

- Minst 59 mennesker er døde av 80 tilfeller som er blitt identifisert av våre tjenester på bakken, sier Sakoba Keita, smittevernleder i det guineanske helsedepartementet.

- Alle midler - Vi kjemper mot denne epidemien med alle midler vi har til disposisjon sammen med våre partnere, men det er svært vanskelig, sier han.

Det finnes per i dag ingen behandling eller vaksine for ebola. Mellom 25 og 90 prosent av dem som får sykdommen, dør av den, ifølge tall fra Verdens helseorganisasjon.

Sykdommen regnes som svært smittsom. Den overføres ved direkte kontakt med blod, avføring eller svette fra en smittet person. (NTB)