Guinea vil granske massakre

Uavhengig kommisjon skal granske drapene på en rekke demonstranter i slutten av september.

AVVISER: Juntaens leder Moussa Dadis Camara avviser imidlertid at han har noe ansvar for voldshandlingene. . AFP PHOTO/SEYLLOU
AVVISER: Juntaens leder Moussa Dadis Camara avviser imidlertid at han har noe ansvar for voldshandlingene. . AFP PHOTO/SEYLLOU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Militærjuntaen i Guinea har opprettet en uavhengig kommisjon som skal granske drapene på en rekke demonstranter i slutten av september.

Både representanter for regimet og menneskeretts- organisasjoner skal delta i kommisjonen, ifølge en uttalelse fra justisdepartementet i det vestafrikanske landet.

Regjeringssoldater i Guinea beskyldes både for voldtekter og drap på over 150 personer. Tragedien fant sted da soldatene åpnet ild mot en gruppe demonstranter i hovedstaden Conakry 28. september.

Myndighetene i Guinea har fått massiv kritikk i kjølvannet av massakren, og amerikanske myndigheter mener militærjuntaen bør gi fra seg makten.

Juntaens leder Moussa Dadis Camara avviser imidlertid at han har noe ansvar for voldshandlingene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer