Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Guineas president slapp uskadd fra angrep

Guineas president Alpha Condé slapp tirsdag uskadd fra to angrep mot boligen sin, der minst tre mennesker ble drept.

ANGREPET: Gunieas president Alpha Condé slapp uskadd fra to angrep mot sin egen bolig tirsdag. Foto: AFP PHOTO / JOHANNA PYNEEANDEE
ANGREPET: Gunieas president Alpha Condé slapp uskadd fra to angrep mot sin egen bolig tirsdag. Foto: AFP PHOTO / JOHANNA PYNEEANDEE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Conakry (NTB-Reuters): Det første angrepet resulterte i en to timer lang skuddveksling mellom angriperne og presidentens vakter.

Bygningen ble gjennomhullet av kuler, men Condé slapp uskadd fra angrepet.

Senere skal det også ha blitt gjennomført et rakettangrep mot presidentboligen der tre mennesker ble drept, blant dem en av presidentens vakter.

Den tidligere lederen for presidentgarden i det vestafrikanske landet, Sekouba Konate, som ledet overgangen fra militært til sivilt styre i 2010, anklages for å ha vært involvert i angrepet.

Den tidligere generalen Nouhou Thiam, som nylig fikk sparken av Condé, skal også ha vært involvert i angrepet og er pågrepet.

- Attentat tCondé utelukker at det var snakk om et kuppforsøk og sier at det var et attentat.

- Det var et attentat. Man gjennomfører ikke et kupp med seks pickupbiler, sa han i et radiointervju.

Condé var i mange år år opposisjonsleder i Guinea, der de militære grep makten i et kupp i 2008. Han vant det første frie valget i landet i 2010 og tiltrådte i desember.

Forsvarssjefen i Guinea, general Kelefa Diallo, oppfordret tirsdag kveld innbyggerne til ro og forsikret om at situasjonen var under kontroll.

Regjeringsstyrkene i Guinea har et særdeles dårlig rykte etter å ha drept over 150 demonstranter som protesterte mot militærjuntaen i 2009.

Den tidligere juntalederen Moussa Dadis Camara lever nå i eksil i Burkina Faso. (©NTB)