Interne e-poster:

Guldvog ble irettesatt

Helsedirektør Bjørn Guldvog ba FHI-direktør Camilla Stoltenberg om hjelp da han ble kritisert for sine uttalelser, viser e-postkorrespondanse som Dagbladet har fått innsyn i.

CORONA: Helsedirektør Bjørn Guldvog advarer i dette intervjuet mot mulige dobbeltinfeksjoner, noe han i senere tid ble kritisert for. Reporter: Frode Andresen. Video: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Kan Folkehelseinstituttet hjelpe meg å svare Svein? Jeg vil naturligvis fortsette å kommunisere FHIs kriterier. Vennlig hilsen Bjørn.»

Det skrev helsedirektør Bjørn Guldvog i en e-post til direktør Camilla Stoltenberg ved Folkehelseinstituttet. Klokka var 13.04 en onsdag seint i august, og Guldvog hadde nettopp blitt irettesatt av kommunaldirektør i Oslo kommune, Svein Lyngroth.

«Hei Bjørn. Jeg følger opp straks for at du skal få god hjelp med å svare. Du hører fra meg. Hilsen Camilla», svarte Stoltenberg 18 minutter seinere.

Samlet budskap

Siden mars har Guldvog og Stoltenberg vært blant Norges viktigste og mest framtredende personer i kraft av sine roller som ledere for hver sin helseinstitusjon. Innledningsvis var det uklart hvorvidt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet anbefalte hver sin strategi for å håndtere spredningen av covid-19, men siden har de uttalt seg samstemte om det aller meste.

Evnen til å samle seg om et budskap ble eksemplifisert i debatten om barns rolle i smittespredningen. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad uttalte til Dagbladet at en ny rapport viste at barn kan bidra ganske betydelig til smittespredningen, akkurat som voksne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer