Guldvog: Går mot strengere tiltak

Fredag kveld sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NRK at man i Norge mest sannsynlig går mot noe mer inngripende tiltak. Han mener at vi vil se hvor vi står i løpet av de neste ukene.

TØFFE TIDER: Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, sier at de neste to månedene kan bli de tøffeste under hele pandemien. Video: Dagbladet. Foto: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag har det kommet urovekkende meldinger om smittesituasjonen flere steder i Norge. Helsedirektør Bjørn Guldvog opplyser at det er sannsynlig at vi igjen går mot innstramminger av smitteverntiltak.

På NRK-programmet «Dagsrevyen» ble Guldvog fredag kveld spurt om hva som er det mest sannsynlige scenarioet framover.

- Slik som situasjonen er akkurat i dag, når vi ser denne bratte stigningen, så er det nok mest sannsynlig at vi går i retning av noe mer inngripende tiltak, sier Guldvog til NRK og fortsetter:

- Vi tror fremdeles at det er mulig å håndtere dette lokalt gjennom det vi kaller forsterket TISK, altså mer kraftfull testing og smittesporing, men det kan være nødvendig å justere også på de nasjonale tiltakene. Den neste uka, eller de neste par ukene, vil vise hvor vi står.

Guldvog opplyser at smitteøkningen i Norge skyldes spredning av de mer smittsomme virusvariantene, samt økende tiltakstretthet i befolkningen, som har ført til at folk har blitt mer lei og uforsiktige.

Strammer inn i Oslo

Etter planen skal Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet levere nye anbefalinger om nasjonale smitteverntiltak til Helse- og omsorgsdepartementet i midten av mars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer