Corona:

Guldvog snudde etter Erna-intervju

I et krisemøte på lørdag sa Bjørn Guldvog at hyttetur fortsatt var greit, ifølge Dagbladets kilder. Da Erna Solberg sa det motsatte på tv samtidig, måtte Guldvog snu. - Det er hennes ord som gjelder.

- KAN ENDE MED PORTFORBUD: Statsminister Erna Solberg sier til Dagbladet at erfaring fra utlandet tilsier at hvis man ikke får kontroll på det muterte viruset, kan det ende med portforbud. Video: Suvatne og Larsson / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et krisemøte med kommunene i Viken og Oslo lørdag formiddag sa helsedirektør Bjørn Guldvog at det fortsatt var greit å reise på hytta.

Det forteller Dagbladets kilder som var med på krisemøtene fredag og lørdag.

Møtene hadde omtrent 300 deltakere, ble gjennomført digitalt. Lørdagsmøtet fant sted klokka 11, en halvtime etter at Erna Solberg hadde gitt nordmenn stikk motsatt beskjed.

Statsministeren ba folk unngå hyttetur utenfor kommunegrensa etter det nye smitteutbruddet, mens Guldvog altså fortalte østlandskommuner at hyttetur var helt greit fortsatt.

Dagbladets kilder forteller at Guldvog først mot slutten av møtet, nærmere klokka 12, grep ordet og sa at han nettopp hadde sett statsministeren si at hyttetur var unødvendig reise.

- Og da er det hennes ord som gjelder, skal Guldvog ha sagt i møtet.

- Dialog med HOD

Krisemøtet ble først omtalt av TV 2.

Guldvog bekrefter overfor Dagbladet at det ferske hytteforbudet ble til uten at helsemyndighetene var klar over det.

- Fredag formiddag jobbet Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet med en tiltakspakke for Nordre Follo og de 9 nærmeste kommunene. I arbeidet på fredag hadde vi flere treffpunkter med Statsforvalteren i Oslo og Viken, samt kommunene i fylket, for å drøfte innretningen på tiltakene. Mens vi jobbet med utformingen av tiltakene, hadde vi muntlig dialog med helse- og omsorgsdepartementet, hvor det fremkom at vi frarådet reiser ut av kommunen som ikke var strengt nødvendig, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer