Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gulf-landene vil styrte Jemens president

Har lagt fram en plan for å løse krisa i Jemen.

FÅR STØTTE: Demonstrantene i Jemen får nå støtte av Gulf-landenes samarbeidsråd (GCC). Foto: AFP/Mohammed Huwais/Scanpix
FÅR STØTTE: Demonstrantene i Jemen får nå støtte av Gulf-landenes samarbeidsråd (GCC). Foto: AFP/Mohammed Huwais/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen innebærer at president Saleh må gå av, sier en tjenestemann i presidentens regjering.

Senest 30 dager etter opprettelsen av en samlingsregjering må president Ali Abdullah Saleh levere sin oppsigelse, heter det i forslaget fra Gulf-landenes samarbeidsråd (GCC), ifølge den anonyme regjeringskilden.

Utenriksministre fra Jemens naboland på den arabiske halvøya foreslår at det opprettes en samlingsregjering der den nåværende regjeringen får 50 prosent av medlemmene, opposisjonen får fire tideler og de resterende setene gis til andre aktører.

30 dager - Presidenten overfører sin makt til sin stedfortreder, noe som vil føre til at demonstrasjonene tar slutt. Presidenten må deretter levere sin oppsigelse til nasjonalforsamlingen innen 30 dager, sier den anonyme kilden.

Planen er at det deretter kan holdes et nytt presidentvalg innen to måneder. Utenriksministrene i landene som deltar i Samarbeidsrådet, holdt torsdag samtaler med utsendinger fra president Ali Abdullah Saleh.

Dette møtet kommer få dager etter at rådet snakket med opposisjonen i Jemen.

Opposisjonspress Forslaget som GCC nå har lagt fram for Jemens myndigheter, minner om forlaget som opposisjonspolitiker og leder for den sjiamuslimske Haq-gruppen, Hassan Zayd, tidligere har presentert.

Myndighetene i Jemen har så langt ikke kommentert forslaget fra GCC.

Men onsdag understreket presidenten at han ikke under noen omstendigheter kommer til å la seg presse til å gå av, eller gi etter for «sammensvergelser eller kupp-planer».

Protestene mot Saleh, som har hatt makten i Jemen siden 1978, har nå vedvart siden januar. Minst 130 mennesker er drept i uroen.

(NTB)

I TRØBBEL: Men president Ali Abdullah Saleh nekter å gå av. Foto: AFP/Mohammed Huwais/Scanpix
I TRØBBEL: Men president Ali Abdullah Saleh nekter å gå av. Foto: AFP/Mohammed Huwais/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media